Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Mladost pomaže Jugu: Ako im zatreba, na gol dolazi Vićan...

Frano Vićan, trener golmana u Mladosti, napravio je dogovor s Jugom. Naime, bivši golman će opet stati mežđu stative ako Dubrovčanima to zatreba. To je dokaz prijateljstva dva najveća hrvatska vaterpolska kluba

Slavko Midžor
Foto: Slavko Midžor
4 komentara

Ne branim niti rekreativno niti treniram otkad sam završio karijeru, ali evo napravili smo dogovor s Jugom, rekao nam je legendarni hrvatski vaterpolski golman Frano Vićan.

Frano je u ovom trenutku trener golmana u Mladosti, a ako zatreba Jugu, branit će za našeg prvaka u Ligi prvaka.

- Da, postigli smo nesvakidašnji dogovor - dodao je Vićan.

Jug je za Ligu prvaka Franu prijavio kao trećega golmana.

- Naš prvi golman je Toni Popadić, nakon njega je junior Antonio Vukojević. Rijetki si klubovi u Europi mogu priuštiti tri golmana s ugovorom. Vani su neki klubovi već imali takve dogovore, a eto sad smo mi postigli takav dogovor s Mladosti. Jasno da će Frano teško stati na naš gol. Doista, bio bi peh da nam se tijekom sezone ozljede oba golmana, ali moramo imati još jednu rezervu za svaki slučaj. Šanse da brani za Jug su valjda manje od jedan posto, ali i Mladost i mi radimo sve za boljitak hrvatskog vaterpola - kaže trener Vjekoslav Kobešćak.

S Kobešćakom se slaže i Perica Bukić, dopredsjednik zagrebačkoga kluba.

- Jugu je zatrebala pomoć i mi smo uskočili - kaže Bukić, koji je sretan zbog činjenice da će tri naša kluba igrati u Ligi prvaka ove sezone. Mladost, Jug i Jadran završili su u istoj skupini, bit će to pravi vaterpolski spektakli u bazenima u Zagrebu, Dubrovniku i Splitu.

Možemo se nadati da će netko izboriti i završnicu te se do kraja boriti za europski naslov. Možda u finalu zaigraju Mladost i Jug, a u toj utakmici na golu Dubrovčana baš bude trenera golmana kod Zagrepčana, Frano Vićan, našalili smo se s Pericom Bukićem.

- Ha, ha, mogu vam garantirati da on onda sigurno ne bi bio na golu Juga - uzvratio je legendarni Pero Bukić.

Mladost i Jug veliki su rivali, a međusobno si pomažu kao što je slučaj u ovoj situaciji. Ovo je primjer za svaku pohvalu.

Naši partneri pišu
Message