Sport

Komentari 9

Mlinarić: Znali smo tulumariti u vinskom podrumu E. Cantone

Mlinarić: Znali smo tulumariti u vinskom podrumu E. Cantone

'Nakon jedne pobjede vratili smo se u Auxerre, a on me pozvao k sebi na piće. Imao je veliki podrum i u njemu vina. Ostali smo do dugo u noć i otišao ujutro na trening'

Ah, kakav tip, taj Eric Cantona. Igrali smo skupa u Auxerreu jednu sezonu, počeo je sa smiješkom Marko Mlinarić, za kojeg Aljoša Asanović tvrdi da je najbolji igrač s kojim je ikad igrao. Mlinka je igrom slučaja u Francuskoj igrao s dvojicom ponajboljih francuskih igrača svih vremena. Zinedine Zidane bio mu je suigrač u Cannesu. 

- Nas dvojica ostajali bismo nakon treninga i pucali slobodnjake. Zizou se čudio kako mogu izvoditi slobodnjake s obje noge i sedam od deset puta pogoditi rašlje - prisjetio se Mlinarić. 

On je i jedini hrvatski nogometaš koji je dijelio svlačionicu s Ericom Cantonom. Bilo je to u Auxerreu, u sezoni 1988/89. Te sezone Dinamo ga je umalo pustio u Hajduk, no završio je u Auxerreu. Tamo je Cantona sa 22-23 godine već bio u problemima jer je nokautirao suigrača Bruna Martinija.

- Dobro da se samo našalio s onom kandidaturom. Sumnjam da bi mogao biti dobar predsjednik, previše je nagao. Kaže što misli, nema mjere. No s druge strane je pravedan, nikome neće ostati dužan - priča Mlinka.

Vjeruje li Mlinarić da bi ga Francuzi podržali da se uistinu kandidirao?

- Hm, nije baš obljubljen u Francuskoj. Zašto? Jer govori što misli, a to ljudi ne vole. Nikome ne podilazi, nema toga kod njega. Sve vam saspe u lice - kaže Mlinka.

Cantona nije baš bio dobar s puno ljudi, jako je teško birao prijatelje. Ali Marko mu se svidio na prvi pogled. Sprijateljili su se.

- Mene je obožavao, bili smo u odličnim odnosima. Nakon jedne pobjede vratili smo se u Auxerre, a on me pozvao k sebi na piće. Imao je veliki podrum i u njemu vina koliko ne možete ni zamisliti. Sve je uredno držao. Došli smo kod njega, supruzi je rekao da ćemo biti dolje i zamolio da donese hranu. Ostali smo do dugo u noć, proslavili pobjedu. Kako sam bio u dobroj formi, sljedeće jutro sam bez problema došao na trening. Erica nisam vidio. Zaspao je i nije se pojavio na treningu - prisjetila se Dinamova legenda.

Osim nogometom, Eric se bavio slikanjem.

- Već je tad pričao da bi se htio baviti glumom, to mu je bila velika strast. Evo, sad je snimio 17 filmova. Bavio se i slikanjem. Pokazivao mi je neke svoje radove. Rekao mi je: ‘Mlinka, budem li imao sina, zvat ce se Raphael, po slavnom talijanskom umjetniku’. 

I dobio je sina. Zove se - Raphael.

Najčitaniji članci