Obavijesti

Sport

Komentari 5

Mo Williams je postavio rekord sezone, Rudež napokon igrao

Mo Williams je postavio rekord sezone, Rudež napokon igrao
1

Razigravač koji ima 32 godine i ove je sezone daleko od svojih najboljih nastupa iznenadio je košarkaški svijet nastupom u Indianapolisu. Pacersima je utrpao 52

VIDEO

Prije sedam godina Milwaukee Bucksi pustili su Moa Williamsa u Cleveland Cavalierse, a tad ponajbolji razigravač Istočne konferencije trebao je pomoći LeBronu Jamesu da dođe do prvog naslova. No tri dobre sezone nisu bile dovoljne, Cavsi nisu mogli otići do kraja, pa je LeBron preselio svoje talente u Miami, a Williams započeo silaznu putanju u svojoj karijeri.

Preko LA Clippersa i Utah Jazza stigao je do nove uloge i postao odlično rješenje s klupe, što je lani radio u Portland Trail Blazersima. S istim je ciljem prošlog ljeta odabrao Minnesota Timberwolvese, ali ozljeda Rickyja Rubija otvorila mu je prostor da postane starter .

Pa i da šokira cijeli svijet. S 32 godine na leđima, u momčadi koja je u nizu od 15 poraza, Mo Williams je protiv Indiana Pacersa odigrao utakmicu života. Zabio je 52 koša za 44 minute igre , pogodio je 19 šuteva iz 33 pokušaja, podijelio i sedam asistencija i uhvatio četiri skoka.

Dosadašnji rekord sezone držali su Carmelo Anthony i Pau Gasol koji su zabili po 46 koševa, a u klupskoj povijesti Minnesote nitko nikad nije zabio toliko.

VIDEO

Koliko je neočekivana bila ovakva utakmica Williamsa govori i podatak da je dosad u sezoni imao prosjek od 11 koševa po utakmici .

Kao na treningu

- U ovoj sam ligi 17 godina, imao sam igrače s ludim utakmicama, ali mislim da nikad nitko nije bio u ovakvom izdanju - pohvalio je beka i Flip Saunders , trener Timberwolvesa.

- Kad uđete u taj ritam, ne vidite nikoga drugoga. Osjećate se kao da ste na treningu u praznoj dvorani i znate da ćete zabiti svaki šut , bez obzira na to gdje je obrana. Rekao sam na početku utakmice CJ-ju Watsonu da me ne može čuvati i da se uopće ne brine oko toga - rekao je Williams poslije susreta.

Minnesota je na kraju pobijedila 110-101, nas može veseliti što se Damjan Rudež vratio u rotaciju Pacersa . Odigrao je 16 dobrih minuta , pogodio dvije trice iz četiri pokušaja i jednu dvicu iz dva pokušaja, čime je završio s osam poena, uz dvije asistencije i jednu ukradenu loptu .

LeBron se vratio, Cleveland svejedno gubi

Ni povratak Jamesa ne pomaže Cavaliersima, koji su pali ispod 50 posto pobjeda u sezoni. LeBron je zabio 33 koša nakon dvotjedne pauze, ali Phoenix je nanio Clevelandu šesti uzastopni poraz, rezultatom 107-100. Markieff Morris postavio je rekord karijere s 35 koševa, a Goran Dragić dodao je još 18 koševa za Sunse.

VIDEO

Najružniju utakmicu večeri odigrali su LA Lakersi i Miami Heat. Kobe Bryant pogodio je samo tri šuta iz 19 pokušaja , završio je s 12 koševa i bio tragičar u porazu Lakersa jer je promašio tricu za produžetak na kraju utakmice. Miami je slavio sa 78-75, iako je i Chris Bosh bio u "bryantovskom" raspoloženju i šutirao 4/17 za osam koševa, a Dwyane Wade zbog boli u preponama igrao je samo 15 minuta. Uskočio je Mario Chalmers s 19 koševa i osam asistencija.

Spahija najbolji od Hrvata

Uz Rudeža i Bojana Bogdanovića , hrvatski predstavnik u NBA ligi ove je sezone i Neven Spahija . Pomoćni trener gledao je svoje Atlanta Hawkse kako jure prema devetoj uzastopnoj pobjedi, u gostima kod Philadelphije sa 105-87, iako su bili bez trojice iz početne petorke ( Teague , Carroll , Millsap ). Al Horford ostvario je svoj prvi triple-double karijere, 21 koš, deset skokova i deset asistencija za centra najbolje momčadi istoka.

Najbolji u ligi su i dalje Golden State Warriorsi. Nevjerojatan početak sezone donio im je omjer 30-5, Jazzerima su zabili 44 koša samo u trećoj četvrtini, a Stephu Curryju su za 27 koševa i 11 asistencija i navijači Jazza vikali: "MVP! MVP!"

Rezultati:

  • Indiana Pacers - Minnesota Timberwolves 101-110
  • Philadelphia 76ers - Atlanta Hawks 87-105
  • Washington Wizards - San Antonio Spurs 101-93
  • Phoenix Suns - Cleveland Cavaliers 107-100
  • Utah Jazz - Golden State Warriors 105-116
  • Sacramento Kings - Dallas Mavericks 104-108 (prod.)
  • LA Lakers - Miami Heat 75-78

Istočna konferencija

  1. Atlanta 30-8
  2. Washington 26-12
  3. Toronto 25-12
  4. Chicago 26-13
  5. Milwaukee 20-19
  6. Cleveland 19-20
  7. Miami 17-21
  8. Brooklyn 16-22

Zapadna konferencija

  1. Golden State 30-5
  2. Portland 30-8
  3. Houston 27-11
  4. Memphis 26-11
  5. Dallas 27-12
  6. LA Clippers 25-13
  7. San Antonio 23-16
  8. Phoenix 23-18
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače