Obavijesti

Sport

Komentari 39

'Modri' imaju boljeg golmana i obranu, 'bili' nešto jači naprijed

'Modri' imaju boljeg golmana i obranu, 'bili' nešto jači naprijed
2

U subotu u 18 sati igra se 63. derbi Hrvatske nogometne lige. Dinamo na Maksimiru dočekuje Hajduk. 'Modri' imaju 10 bododva prednosti i jurišaju po 7. uzastopnu titulu

VIDEO

Dinamo na Maksimiru dočekuje Hajduk u 63. derbiju Hrvatske nogometne lige. "Modri" imaju značajnu prednost na ljestvici i bježe najvećim rivalima 10 bodova. U slučaju Dinamove pobjede otišli bi na +13 i potpuno bi lišili prvenstvo neizvjesnosti.

Usporedili smo dvije momčadi uoči derbija. "Modrima" smo dali prednost na poziciji golmana i obrane, u veznom redu obje su momčadi podjednake,  a Hajduk je "izvukao" pobjedu u napadu zahvaljujući Anti Vukušiću i Anasu Sharbiniju.

Hajduk (4-2-3-1):

Blažević - James, Milović, Neretljak, Lima - Andrić, Andrijašević - Gabrić, Ozobić, An. Sharbini - Vukušić

Dinamo (4-4-2):

Kelava - Vrsaljko, Vida, Tonel, Pivarić - Leko, Badelj, Sammir, Kovačić - Rukavina, Beqiraj

Golmani: Kelava - Blažević 1-0

Ivan Kelava je u dobroj formi. Popravio se i u ispucavanjima i mogao bi biti velika prednost za "modre". Goran Blažević na golu Hajduka debitirat će u "bilom" dresu na Maksimiru. Dosad je tamo igrao sa Šibenikom i redovno išao po lopte u mrežu.

Obrane: Dinamo - Hajduk 1-0

Josip Šimunić otpao je za derbi u posljednji trenutak zbog ozljede. Umjesto njega uskočio je Tonel koji je dosad bio potpuno bačen u drugi plan. U Hajduk se vratio iskusni Mato Neretljak koji će igrati stopera s bivšim igračem Splita Goranom Milovićem (22). "Modrima" ide prednost jer su iskusniji od "bilih" u obrani, a i na klupi čeka kapetan Igor Bišćan.

Vezni red: Dinamo - Hajduk 0.5-0.5

Anas Sharbini igra promjenjivo, kao i Sammir za kojeg je Čačić najavio da bi mogao početi od prve minute. Iskusni Srđan Andrić igrat će na zadnjem veznom za "bile", a Ozobić sve više pokazuje da je pravo pojačanje za Hajduk. Ovdje je izjednačeno.

Napad: Dinamo - Hajduk 0-1

Fatos Beqiraj najbolji je strijelac lige s 11 golova. Kod Hajduka Ante Vukušić ima sedam golova na kontu, a mjesto najboljeg strijelca kluba dijeli s Marinom Tomasovom koji je izvan konkurencije za momčad. Anas Sharbini zabio je sedam golova, no on igra promjenjivo. Ovdje mala prednost Hajduku.

UKUPNO: DINAMO - HAJDUK 2.5 - 1.5

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu