Obavijesti

Sport

Komentari 159

Modri milijuni za "KK Dinamo": Posudili su im 5,000.000 kuna

Modri milijuni za "KK Dinamo": Posudili su im 5,000.000 kuna
1

POSUDILI IM Dinamov novac bio je sasvim dovoljan da cibosi odjednom postanu ravnopravni Cedeviti i Partizanu. Navodno se radi o 5 mil. kuna za zaostale plaće

VIDEO

Ne samo da Cibona danas ne bi bila u igri za povratak u Euroligu nego je pitanje bi li uopće postojala da joj Dinamo prije nekoliko tjedana nije posudio novac koji joj je hitno trebao, navodno pet milijuna kuna za zaostale plaće.

Otud i javna Cibonina zahvala, jer Dinamo se od prošle utakmice pod Tornjem i službeno našao među sponzorima “vukova”. Očito između dva zagrebačka kluba postoji veza koja bi mogla rezultirati čudom.

- Ni košarkaši Barcelone i Reala ne bi mogli funkcionirati bez novca iz nogometa, ali ne znam za drugi primjer ovakve suradnje između klubova koji nisu vezani ‘pupčanom vrpcom’ - rekao je direktor Cibone Domagoj Čavlović.

- Dinamo među sponzorima, to je naš način zahvale. I prošlih godina znali su uskočiti kad je Ciboni trebalo - rekao je trener “vukova” Slaven Rimac, što je potvrdio i predsjednik Dinama.

- I prije smo posuđivali novac Ciboni, uvijek su nam vraćali - kaže Mirko Barišić.

Cibona je uz Dinamovu pomoć spriječila štrajk igrača, a nakon odlaska preostalih nezadovoljnika i ostavljanja “ključeva” igre sve boljem Dariju Šariću, iz davljenika se pretvorila u potencijalnog povratnika u Euroligu. 

Sad je izjednačena s Partizanom na omjeru 14-7, a dobije li u posljednjih pet kola regionalne lige utakmicu više od njega, bit će treća i u polufinalu igrati s Cedevitom. To bi značilo da će hrvatski predstavnik igrati u finalu i dogodine nastupati u Euroligi, koja ove sezone prvi put protječe bez hrvatskih klubova.

- Kakvo je sad stanje? S kim Partizan još igra - raspitivao se Šarić istežući se nakon jučerašnjeg treninga.

Prilikom prošlotjednoga gostovanja kod Mega Vizure pričalo se da Crvena zvezda možda neće prihvatiti organizaciju Final Foura jer je najvatreniji navijači bojkotiraju, pa se boje da bi Final Four u Beogradu više pogodovao Partizanu. U tom slučaju vodstvo lige odlučit će gdje će se igrati Final Four, a najlogičniji drugi izbor bio bi Zagreb.

- Nismo još o tome razmišljali - rekao je Krešimir Novosel, direktor Cedevite, kojoj bi organizacija Final Foura Kupa Krešimira Ćosića (srijeda i četvrtak) mogla poslužiti kao generalna proba za domaćinstvo još većem događaju.

Iako šanse za plasman na završni turnir ABA lige imaju još Budućnost i Igokea, izvjesno je da će na njemu igrati po dva zagrebačka i beogradska kluba, ali pitanje je tko će protiv koga. 

Sve će se rasplesti u posljednjem kolu, kad Cibona dočekuje Zvezdu, a Partizan Cedevitu. Pa iako bismo teoretski mogli imati i dva euroligaša iduće sezone, bit ćemo presretni i s jednim nakon što je ove sezone Euroliga zaobišla Hrvatsku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 159
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna