Obavijesti

Sport

Komentari 299

Povijesna pobjeda Šibenika: Sahiti i Jurić razbili su Dinamo!

Povijesna pobjeda Šibenika: Sahiti i Jurić razbili su Dinamo!
5

Nogometaši Šibenika pobijedili su Dinamo na gostovanju u sklopu 18. kola HT Prve lige. Junaci su bili bivši igrači Hajduka Emir Sahiti i Deni Jurić. Svaki je imao gol i asistenciju u 2-1 pobjedi nad 'modrima'

Nogometaši Šibenika nikad u povijesti nisu osvojili ni bod na Maksimiru. Izgubili su na 20 uzastopnih gostovanja na spomenutom stadionu, ali neugodna tradicija prekinuta je danas.

U subotu su u sklopu 18. kola HT Prve lige šokirali Dinamo i pobijedili 2-1. U sjajnoj utakmici s pregršt prilika za goste su zabijali Emir Sahiti i Deni Jurić, a za hrvatskog prvaka strijelac je bio Iyayi Atiemwen.

Momčad Krunoslava Rendulića povela je u 13. minuti. Deni Jurić spustio je loptu za Emira Sahitija, a Albanac fenomenalno s 20-ak metara pogađa uz samu stativu za 1-0. Sahiti je u Šibeniku na posudbi iz Hajduka, a to mu je peti gol u sezoni. Prošlog tjedna zabio je dva komada Lokomotivi i u sjajnoj je formi. 

POGLEDAJTE VIDEO: Ampemovo slavlje protiv Lokomotive

Pokretanje videa...

Ampem slavi gol 00:03

Dinamo se vratio devet minuta kasnije. Lovro Majer petom je odigrao za Iyayija Atiemwena, a Nigerijac prvim golom ove sezone u 1. HNL zabija za 1-1. Nije mu bilo teško pogoditi s pet metara u bliži kut Nediljka Labrovića.

U drugom poluvremenu pokušao je Zoran Mamić uvođenjem Lirima Kastratija, Bartola Franjića, kasnije i Marka Tolića, ali nije išlo. Ne da nije išlo, nego je Šibenik zabio za sva tri boda.

Zaljubljeni Dinamovac Kastrati darovao curi Rolex: Razmazi me
Zaljubljeni Dinamovac Kastrati darovao curi Rolex: Razmazi me
Da derbi Dinamo - Hajduk sude stranci, kmečanje bi prestalo?
Da derbi Dinamo - Hajduk sude stranci, kmečanje bi prestalo?

Dobru kontru povukao je Sahiti, gurnuo je loptu za Jurića, a bivši napadač Hajduka i Rudeša probio je Livakovića prizemnim udarcem za konačnih 2-1. Australcu hrvatskog podrijetla to je šesti gol sezone, brat je Tomija Jurića, australskog reprezentativca.

Neutralni navijači možda se sad najviše vesele napetosti u domaćem prvenstvu. Osijek je ranije danas pobijedio teškom mukom Istru 1-0 i stigao na 39 bodova, a toliko nakon susreta sa Šibenikom ima i Dinamo. Šibenik je pobjedom skočio na 7. mjesto i sad ima bod manje od šestoplasiranog Hajduka.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1. HNL, 18. KOLO 17:05 , Maksimir, Zagreb
Dinamo
Atiemwen 22'
1 : 2
Šibenik
Sahiti 13', Jurić 65'
Sortiranje događaja
90' + 5

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj! Šibenik je došao do prve pobjede na Maksimiru u povijesti. Dalmatinci su pobijedili 2-1.

90'

Sudac Dario Bel označio je pet minuta sudačke nadoknade. Krunoslav Rendulić i cijela šibenska klupa već je na iglama, na korak su do prve pobjede na Maksimiru u povijesti kluba.

84'

Uh, skoro je Dinamo izjednačio. Loptu je na 30-ak metara od gola Šibenika primio stoper Dinama Kevin Theophile-Catherine, prošao je dvojicu igrača pa silovito tukao u bliži kut, ali otišlo je to nekoliko centimetara pored gola, ostaje 2-1 za Šibenik.

77'

Deja vu. Lovro Majer primio je loptu u 16 metara Šibenika, kao prošlog tjedna protiv Hajduka, desna ruka Marka Bulata bila je na njegovim leđima, mladi reprezentativac pada, ali Dario Bel samo je odmahnuo rukom - ponovno nema penala!

75'

Izašli su strijelci Emir Sahiti i Deni Jurić. Dvojac je potpuno iscrpljen, a ušli su mladići Ivan Laća i Španjolac Alvaro Martin, igrač na posudbi iz druge momčadi Reala.

Komentari 299