Da derbi Dinamo - Hajduk sude stranci kmečanje bi prestalo? | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 20

Da derbi Dinamo - Hajduk sude stranci, kmečanje bi prestalo?

Da derbi Dinamo - Hajduk sude stranci, kmečanje bi prestalo?
3

Nek' bude samo za derbije, pokaže li se dobrim onda i za cijelu ligu, trebalo delegirati strance. I oni su samo ljudi, po ponašanju vlasnika firmi po cijelom istočnom bloku vidjelo se da se i zapadnjake lako iskvari

VIDEO

Od Hajduka koji se sucima bavi više nego problemima upravljanja klubom iritantniji je valjda samo Dinamo koji kmeči i žali se na suce nakon što je u derbiju pobijedio 3-1, a teško da se na suđenje mogao žaliti i nakon tekme s Goricom. I na još, hajdukovci bi znali nabrojati, desetak ili dvadesetak utakmica.

Pokretanje videa...

Razgovor s Mislavom Oršićem 07:36

Budi mi dopušteno našaliti se, u doba dominacije Shaquillea O'Neala košarka bi imala smisla da je bilo zabranjeno svirati faul na Shaq Attacku. Nogomet bi u Hrvatskoj imao smisla ako bi bilo zabranjeno svirati penal za Dinamo. OK, ako suparnički igrač duboko u šesnaestercu loptu uhvati objema rukama, neka bude. Ali, puca li Dinamov igrač s deset metara, a branič obrani rukom ležeći na travi, ma kakav penal. Što je previše, previše je.

Dinamo i Hajduk sastali se u zaostalom 13. kolu HT Prve lige

Nogomet, slika društva. Opozicija je znala najaviti da će, osvoji li vlast, ukinuti prisilnu članarinu u Hrvatskoj gospodarskoj komori, ali, eto nevolje, osvojila je vlast i trebalo je samo smisliti, ne nužno dobro argumentirano, velepametno obrazloženje zašto će i dalje guliti poduzetnike. (Tad su se još zvali gospodarstvenici.) Danas kažeš da se nećeš baviti sucima, sutra im skoro pa objaviš rat.

Najjednostavnije rješenje je da se svi naprosto počnu ponašati čestito. Suci da sviraju najbolje i najpoštenije što mogu. Pogriješe li, igrači odbiju zabiti iz nepravedno suđenog penala, i tako dalje. Recimo da stupanj svijesti svih aktera nije dovoljno visok da bi ova ideja bila provediva.

Dinamo i Hajduk sastali se u zaostalom 13. kolu HT Prve lige

Ali, fakat, stvarno bi, za početak nek' bude samo za derbije, pokaže li se dobrim onda i za cijelu ligu, trebalo delegirati strance. I oni su samo ljudi, po ponašanju vlasnika firmi po cijelom istočnom bloku vidjelo se da se i zapadnjake lako iskvari. Ne bi bilo dobro da se danima unaprijed zna tko sudi Dinamo – Hajduk, pa bio i stranac. Našli bi naši načina da uđu u suca. Neka i Dinamo i Hajduk, domaćin i gost, suca upoznaju dan ili sat prije utakmice. Neka ga zajednički dočekaju, a njihovi promatrači neka se od suca ne odvajaju sve do odlaska iz Zagreba ili Splita. Ne upali li, razmišljat ćemo dalje što učiniti da ne kmeče.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20

VIDEO

UŽIVO Transferi: Como odustaje od Sučića, Baturina u Malagi
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Como odustaje od Sučića, Baturina u Malagi

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga