Obavijesti

Sport

Komentari 15

Modri španer Hodžić: Sve što znam naučio sam na 'betoncu'

Modri španer Hodžić: Sve što znam naučio sam na 'betoncu'
6

Često se sjetim djetinjstva i fale mi ti trenuci s prijateljima na mojim 'mahalcima'. Na tom betonskom igralištu u Sarajevu naučio sam baš sve, rekao je Dinamov napadač Armin Hodžić

VIDEO

Ono što je Armin Hodžić napravio Splitu dugo nismo vidjeli na HNL travnjacima. Zabio je mladi napadač BiH splitovcima četiri komada, a prije četvrtog gola iz penala, imao je 'zlatni' hat-trick. Zabijao je desnom, lijevom pa glavom.

- Zabio sam četiri gola dok sam igrao za Željezničar protiv Leotara u Sarajevu, tako da mi ovo nije prva takva utakmica - rekao nam je Hodžić, nakon što je Dinamo razbio Split 6-0 u prvoj utakmici polufinala Kupa.

Armin se rodio u Sarajevu 1994. godine, u opkoljenom gradu Bosne i Hercegovine usred ratnih strahota. Prve korake napravio je na kultnom sarajevskom betonskom igralištu kojeg zovu 'mahalci', a nalazi se u naselju Čengić-Vila.

- Sve što znam o nogometu naučio sam na svojim 'mahalcima'. Često se sjetim djetinjstva i fale mi ti trenuci s prijateljima na betonskom igralištu. Život nas je odveo u različitim smjerovima, ali čim se vratim u Sarajevo, nema boljeg društva od mojih prijatelja iz djetinjstva - rekao je Hodžić za Dnevni Avaz.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Dinamu je eksplodirao. Zabio je sedam od devet Dinamovih golova ovog proljeća, a prije dva dana potpisao je novi petogodišnji ugovor s 'modrima'.

- Osjetio sam da mi trener vjeruje, zabio sam na prijateljskim utakmicama i krenulo me. Nadam se da ću ovako nastaviti - kaže Hodžić.

Rijeka i dalje bježi Dinamu šest bodova. 

- I lani su Riječani bili dobra konkurencija, pa su ostali iza nas. Vjerujem da će tako biti i ove sezone. Rijeka igra dobro, ali ako dobijemo sve do kraja, titula ostaje na Maksimiru - kaže Hodžić, koji je Avazu otkrio kako je biti igrač Dinama.

- Čudo! Navijači te prepoznaju na svakom koraku, svi bi htjeli autogram ili fotku... Dinamo je na rezultatima i velikim transferima izgradio ogromnu reputaciju, ne samo u Hrvatskoj, već i u Europi. Super se osjećam u Zagrebu, ljudi su nenametljivi i dobri, baš je užitak živjeti u tom gradu - dodao je mladi Dinamov napadač.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener