Obavijesti

Sport

Komentari 612

Sudac Marić pokvario je derbi, Eduardo spasio bod Dinamu

Sudac Marić pokvario je derbi, Eduardo spasio bod Dinamu
13

Hajduk i Dinamo odigrali su na Poljudu bez golova. Najveći hrvatski derbi nije razočarao, no nedostajali su golovi. 'Modri' su u sučevoj nadoknadi promašili penal

VIDEO

Veliki hrvatski derbi na Poljudu završio je bez golova. Iako bi rezultat sugerirao drugačije, gledali smo izrazito uzbudljivu utakmicu nakon koje je Hajduk taj koji više može žaliti za pobjedom iako je Dinamo imao penal za pobjedu u sudačkoj nadoknadi. 

Na Poljudu se okupilo 20.000 gledatelja, a na temperaturi od 31 stupnja od samog početka gledali smo otvoreni nogomet. Zoran Mamić na teren je poslao malo izmijenjenu obranu u odnosu na utakmicu s Arsenalom pa su tako desnu stranu umjesto Pinta i Sigalija držali Matel i mladi Benković. Hajduk je pak zaigrao bez Caktaša, a Ohandza je bio u vrhu napada. 

Soudani trese gredu u 2. minuti

Već u drugoj minuti Soudani tuče jako, iskosa s desne strane, s nekih 18 metara, ali Kalinić to vršcima prstiju skreće u prečku. Velika prilika za goste da povedu na samom startu, ali dobra reakcija Kalinića. 

Benković dodao Ohandzi pa spasio prazan gol

U 11. minuti Ohandza je izbio sam ispred Eduarda nakon što mu je Benković dodao loptu. Zaobišao je Franck golmana 'modrih', ali je njegov udarac na prazan gol ipak uspio izbiti Benković te se tako iskupio za svoju pogrešku. 

Poljud tražio penal zbog ruke Benkovića, Marić ostao 'nijem'

Hajduk je već nakon te prilike praktički preuzeo inicijativu, a posebno je impresivan bio Nikola Vlašić koji je radio pravi 'nered' po lijevoj strani. Svi udarci Hajdukovih igrača u prvom su poluvremenu odlazili 'nebu pod oblake', a najviše će se kontroverzi svakako vući sa samog kraja prvog dijela kada je Benković u svom šesnaestercu igrao rukom, a sudac Bruno Marić samo je odmahnuo rukom. Za takav je potez dobio glasni orkestar zvižduka na Poljudu. 

Ohandza tražio zamjenu, Hajduk s 'lažnom devetkom'

Nakon pet minuta igre u nastavku Ohandza je sjeo na travnjak i tražio zamjenu. Umjesto njega ušao je Juranović, a na mjesto 'lažnog napadača' gurnut je Nikola Vlašić

Eduardo fantastičnim obranama proslavio 33. rođendan

Pali su od 60. minute fizički igrači Dinama, a Hajduk je stiskao. Međutim, golman Eduardo je na svoj 33. rođendan branio fantastično. U 63. skinuo je udarac Balića sa 17 metara, a minutu kasnije Vlašić puca s lijeve strane, a Bilij kasni milimetar pred golom. Lopta je samo prohujala paralelno uz gol liniju. U 82. minuti Maloku tuče snažno s desetak metara, ali opet Portugalac fantastičnom paradom brani svoju mrežu. 

Penal na Soudaniju, drugi žuti Velazquezu

I kada se činilo da će susret završiti bez dodatnih kontroverzi, u drugoj od pet najavljenih minuta nadoknade Soudani se sjurio u kontru te pao u duelu s Velazquezom. Bruno Marić pokazao je na bijelu točku i Argentincu pokazao drugi žuti karton. Torcida je 'poludjela' na ovu odluku Marića i skandirala Kaliniću da se makne s gola iz protesta. Nije ih poslušao Kalinić već je pokušao obraniti, a Henriquez je pucao pored gola. 

Statistika na strani Hajduka

Hajduk je na kraju imao 17 udaraca na gol Dinama, od čega sedam u okvir gola, dok je Dinamo od šest udaraca samo tri put pucao u okvir. Hajduk je imao i veći posjed lopte (57-43) te napravio samo devet prekršaja, dok su 'modri' imali njih čak 21. Sve u svemu vidjeli smo odličan derbi koji je ostao uprljan s nekoliko dvojbenih odluka suca Brune Marića, a da doživljaj bude potpun nedostajali su samo golovi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 612
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige