Obavijesti

Sport

Komentari 100

Modrić asistirao u Realovu gaženju Ajaxa, oproštaj Cityja

Modrić asistirao u Realovu gaženju Ajaxa, oproštaj Cityja
8

Nogometaši Reala pomeli su Ajax 4-1, a Luka Modrić izravno je utjecao kod prva dva gola - započeo je akciju te asistirao za gol. Malaga je prošla dalje bez poraza

VIDEO

U skupinama B, C i D Lige prvaka putnici u osminu finala već su se znali i prije zadnjeg kola, a utorak su se momčadi borili za prvo mjesto te su se 'davljenici' borili za prezimljavanje u Europi preko Europske lige.

U najzvučnijoj skupini D Real Madrid je na Santiago Bernabeuu pomeo amsterdamski Ajax 4-1, a važnu ulogu u visokoj pobjedi domaćina igrao je i Luka Modrić. Hrvatski reprezentativac bio je sjajan u vezi te je pokrenuo akciju kod prva dva gola. U 13. minuti presjekao je akciju Ajaxa te s centra poslao sjajnu asistenciju Benzemi na desnu stranu, a Francuz je nesebično dodao Cristianu Ronaldu u sredinu, koji gađa praznu mrežu za 1-0. Petnaest minuta kasnije Modrić je Callejonu asistirao za drugi gol, još jednom sjajnom asistencijom za svoje polovice igrališta. 

Kaka je zabio za 3-0 u 49. minuti sjajno plasiranom loptom, Ajax je smanjio Boerrigtera deset minuta kasnije, a konačnih 4-1 postavio je Callejon drugim golom na utakmici u 88. minuti.

U Dortmundu Borussia je 1-0 pobjedom nad Manchester Cityjem potvrdila prvo mjesto u skupini ispred Reala, a City se porazom oprostio od europskih natjecanja posljednjim mjestom. Time su 'građani' postala prvi momčad u povijesti engleskog nogometa, koja nije ostvarila nijednu pobjedu u skupini Lige prvaka.

U skupini B Schalke je remijem 1-1 kod Montpelliera osigurao osminu finala s prve pozicije, a unatoč porazu 2-1 kod Olympiakosa Arsenal je završio na drugom mjestu s 10 bodova, dva manje od Schalkea. Olimpiakos nastavlja u Europskoj ligi, a francuski prvak se oprašta.

Najugodnije iznenađenje ovosezonske Lige prvaka Malaga skupinu je prošla bez poraza u šest kola. Nakon prve tri pobjede upisala je treći uzastopni remi, protiv Anderlechta 2-2, a pobjedu su ispustili u 90. minuti kad su primili gol. Milan je poražen kod kuće od Zeniza 2-1, ali posrtanje nije ugrozilo drugu poziciju. Zenit je pobjedom ipak uspio izboriti Europsku ligu, a ispali su Belgijci.

Liga prvaka, 6. kolo:

skupina B

Olympiacos - Arsenal 2-1 (Maniatis 64, Mitroglou 73 / Rosicky 38)

Montpellier - Schalke 1-1 (Herrera 59 / Höwedes 56)

Redoslijed: 1. Schalke 12, 2. Arsenal 10, 3. Olympiacos 9, 4. Montpellier 2

skupina C

Milan - Zenit St. Peterburg 0-1 (Danny 35)

Malaga - Anderlecht 2-2 (Duda 45, 61 / Jovanović 50, Mbokani 89)

Redoslijed: 1. Malaga 12, 2. Milan 8, 3. Zenit 7, 4. Anderlecht 4

skupina D

Borussia Dortmund - Manchester City 1-0 (Schieber 57)

Real Madrid - Ajax 4-1 (Ronaldo 13, Callejon 28, 88, Kaka 49 / Boerrigter 60)

Redoslijed: 1. Borussia Dortmund 14, 2. Real Madrid 11, 3. Ajax 4, 4. Manchester City 3

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'