Obavijesti

Sport

Komentari 1

Modrić asistirao, Van der Sar napokon kapitulirao

Modrić asistirao, Van der Sar napokon kapitulirao
3

Tottenham je pobijedio Middlesbrough 4-0 u 28. kolu Premiershipa, a asistent za drugi gol bio je hrvatski veznjak. Vedran Ćorluka bio je na klupi

VIDEO

Zapaženu utakmicu odigrao je Luka Modrić u pobjedi svog Tottenhama protiv Middlesbrougha (4-0) u 28. kolu Premiershipa. U najuvjerljivijoj pobjedi sezone svoje momčadi sudjelovao je asistencijom za 73 minute igre.
Nekoliko zapaženih akcija imao je hrvatski nogometni reprezentativac, a svakako najvažnija je bila ona u 14. minuti kada se oslobodio Hutha i gurnuo loptu do Pavljučenka kojem nije bilo teško pogoditi za povećanje vodstva. Isti Middlesbroughov igrač bio je uspješniji u 44. minuti kada je blokirao Modrićev pokušaj.
Inače, poveli su domaći igrači nakon Modrićevog ubacivanja iz kuta. Loptu je do strijelca Keanea prenio ruski nogometni reprezentativac, a zbilo se to u devetoj minuti. U 40. je već bilo 3-0, dovoljno jasan znak za tri boda na kontu momčadi koju vodi Harry Redknapp, koji se ovaj puta odlučio ostaviti Vedrana Ćorluku na klupi. Strijelac je bio Lennon, igrač koji je postavio i konačnih 4-0. Oba puta na asistenciju Robbieja Keanea.
Po prvi puta nakon studenog vratar Manchester Uniteda Edwin van der Sar primio je pogodak. Njegov rekord u Premiershipu zaustavljen je na 1311 minuta, a savladao ga je Danac Lovenkrands vodećim golom za Newcastle United u devetoj minuti susreta. Ipak, vodstvo Newcastlea nije dugo trajalo. Za poravnanje rezultata pobrinuo se Rooney u 20. minuti (to mu je deveti pogodak u posljednjih deset susreta s Newcastleom), a za pobjedu “crvenih vragova” pogodio je Berbatov u 56.
Van der Sar je trebao izdržati 88 minuta na ovoj utakmici da prestigne Dannyja Verlindena koji na vratima Club Bruggea 1990. godine nije primio pogodak 1390 uzastopnih minuta, što predstavlja europski rekord. U ovom izračunu u obzir nije uzet Nizozemčev europski nastup kod Intera (0-0) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.
Svjetski je rekord u vlasništvu Geralda Pareire de Matos Filha, poznatijeg kao Mazaropi, koji za Vasco da Gamu sezone 1977/78 nije primio pogodak čak 1816 minuta.

Premiership, 28. kolo:

Newcastle - Manchester United 1-2 (Lovenkrands 9 / Rooney 20, Berbatov 56)
Manchester City - Aston Villa 2-0 (Elano 24-11m, Wright-Phillips 89)
Stoke City - Bolton 2-0 (Beattie 14, Fuller 73)
Wigan - West Ham 0-1 (Cole 34)
Blackburn - Everton 0-0
Fulham - Hull City 0-1 (Manucho 90)
Tottenham - Middlesbrough 4-0 (Keane 9, Pavljučenko 14, Lennon 40, 79)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige