Obavijesti

Sport

Komentari 138

Modrić četvrtu godinu zaredom osvojio nogometnog Oscara...

Modrić četvrtu godinu zaredom osvojio nogometnog Oscara...
6

Hvala svima koji su glasovali za mene, sretan sam zbog ovog prestižnog priznanja. Bilo bi zasluženo da su ga dobili i Rakitić i Perišić, rekao je dobotnik Oscara Luka Modrić

VIDEO

Vezni igrač hrvatske reprezentacije i madridskog Reala Luka Modrić četvrtu godinu zaredom dobitnik je hrvatskog nogometnog Oscara, koji zajednički dodjeljuju Hrvatska udruga Nogometni sindikat i dnevni list Sportske novosti, a najbolje biraju nogometaši i treneri HNL-a.

Modrić je tako ostao jedini dobitnik ove nagrade. Preostali kandidati za ovo prestižnu priznanje bili su Ivan Rakitić i Ivan Perišić.

- Hvala svima koji su glasovali za mene, sretan sam zbog ovog prestižnog priznanja. Bilo bi zasluženo da su ga dobili i Rakitić i Perišić - poručio je Modrić koji je proteklog mjeseca s Realom osvojio drugu Ligu prvaka u karijeri.

Modrić zajedno s ostatkom reprezentacije u utorak kreće na putu u Francusku, a prvi ispit na Europskom prvenstvu Vatreni će imati u nedjelju, 12. lipnja protiv Turske.

- Osjećam se super, nadam se da ćemo opravdati očekivanja naših navijača. Siguran sam da ćemo pružiti maksimum za taj cilj - dodao je Modrić, kojem je nagradu dodjelio Slaven Bilić.

Nogometni Oscari dodjeljuju se u ukupno šest kategorija, a glasovalo je 211 igrača, te 29 trenera.

Najbolji igrač HNL-a je Marko Pjaca, a njegov suigrač Ante Ćorić je najbolji igrač do 21 godine. Najbolji trener drugu sezonu uzastopce je strateg Dinama Zoran Mamić, dok je najbolji sudac također drugu sezonu uzastopce Bruno Marić

- Bilo mi je teže lani zbog svih događanja oko kluba. Ovo mi je najdraža nagrada od proteklih jedanaest u kojima sam sudjelovao. Naše ambicije su uvijek iste, dvije domaće krune i plasman u skupinu europskog natjecanja. Neću obećati Lige prvaka, nadam se da ćemo i ove godine našim navijačima pružiti zadovoljstvo - poručio je Mamić.

Posebnog Oscara nazvanog 'Dobri duh hrvatskog nogometa' dobio je Marijan Kožina, ekonom NK Zagreba.

Idealnu postavu HNL-a u formaciji 4-3-3 čine: Lovre Kalinić (Hajduk) - Josip Pivarić (Dinamo), Gordon Schildenfeld (Dinamo), Stefan Ristovski (Rijeka), Marko Lešković (Rijeka) - Tino Sven Sušić (Hajduk), Ante Ćorić (Dinamo), Marko Rog (Dinamo) - Ilija Nestorovski (Inter), Marin Tomasov (Rijeka), Marko Pjaca (Dinamo)

Proslava dodijele Oscara treću godinu uzastopce održana je u hotelu Westin. Svečanosti su prisustvovale brojne hrvatske nogometne legende, bivši izbornici i reprezentativci, pomoćnica ministra znanosti obrazovanja i sporta Janica Kostelić, a stigla je i kompletna hrvatska reprezentacija predvođena izbornikom Antom Čačićem.

Nagrade:

  • Najbolji hrvatski igrač: Luka Modrić (Real Madrid)
  • Najbolji igrač HNL-a: Marko Pjaca (Dinamo)
  • Najbolji igrač do 21 godine: Ante Ćorić (Dinamo)
  • Najbolji trener: Zoran Mamić (Dinamo)
  • Najbolji sudac: Bruno Marić
  • Najbolja momčad: Lovre Kalinić (Hajduk) - Josip Pivarić (Dinamo), Gordon Schildenfeld (Dinamo), Stefan Ristovski (Rijeka), Marko Lešković (Rijeka) - Tino Sven Sušić (Hajduk), Ante Ćorić (Dinamo), Marko Rog (Dinamo) - Ilija Nestorovski (Inter), Marin Tomasov (Rijeka), Marko Pjaca (Dinamo)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 138
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika