Obavijesti

Sport

Komentari 131

Zlatka pitali o smjeni: Znam da ne izgledamo dobro, ali ničega se ne bojim. Bit ćemo opet pravi

Zlatka pitali o smjeni: Znam da ne izgledamo dobro, ali ničega se ne bojim. Bit ćemo opet pravi

Znam da naši rezultati i igra nisu dobri, nitko mi to ne treba govoriti. Opet će hrvatski narod biti ponosan, siguran sam u to, rekao je izbornik i otkrio promjene u zadnjoj liniji za Portugal

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak od 20.45 dočekuje Portugal, a u Split su doputovale sve najveće zvijezde portugalske reprezentacije, uključujući i ponajboljeg igrača svijeta Cristiana Ronalda.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening "vatrenih" na Poljudu uoči Portugala

Pobjedom bismo osigurali ostanak u elitnoj skupini Lige nacija te bismo nastavili igrati utakmice protiv najvećih europskih velikana, a u suprotnom - igrat ćemo protiv Austrije, Walesa, Češke, Norveške...

Portugalski izbornik Fernando Santos na press konferenciji nije htio otkriti u kojem će sastavu napasti 'srebrne' iz Rusije, koji su mu 2016. skoro pomrsili račune u Francuskoj kad su naposljetku otišli do kraja. A Dalić je ipak otkrio neke karte oko sastava...

Kakav Portugal očekujete na Poljudu?

- Portugal je velika reprezentacija, ne očekujem ništa lošiju momčad nego da se bore za prvo mjesto. Očekujemo sjajnu utakmicu i najbolju portugalsku postavu - rekao je Dalić.

Što mislite o Portugalu?

- Imate jako kvalitetne igrače, kombinaciju iskusnih poput Ronalda i Pepea i novih poput Joaa Felixa i Jote. Europski ste prvaci i zaslužujete respekt.

Kako doživljavate pohvale Santosa?

- Hvala na lijepim riječima, drugi smo na svijetu i zaslužili smo to. Imamo smjenu generacija, sad nam rezultati nisu na visokom nivou, ali mislim da ćemo biti dobri na Europskom prvenstvu.

Kakav će biti Ronaldo?

- Čim je on došao tu igrati utakmicu koja nije toliko bitna za Portugal, to govori sve i to je dobro za nas. Nije ga bilo u prošloj utakmici, njegova je motivacija ogromna. Velik je igrač, kao i Luka, u 35. godini daje sve od sebe.

Portugal nam tradicionalno ne leži, što promijeniti?

- Nismo bili agresivni i kompaktni, nismo bili blizu igrači. Ne možeš očekivati pozitivan rezultat i biti na 80 posto. Utakmica nam znači jako puno, želimo ostati u ovom razredu Lige nacija. I jedni i drugi se vadimo nakon poraza, očekujem zanimljivu i čvrstu utakmicu.

- Svjestan sam da naši rezultati i igra nisu dobri, nitko mi ne treba to govoriti. To je naša realnost, danas nam je otpao i Pongračić. Ostali smo bez četvorice igrača u zadnjem redu, puno je problema. Ali ovo je proces u kojem stvaramo novu reprezentaciju, ja ga vodim i za njega odgovaram. Znam da ne izgledamo dobro, ali napravit ću sve da u ožujku budemo bolji i konkurentniji, ali i na Euru. Rekao sam igračima da ne mogu jedan ili dva poraza izbrisati sve dobro. Siguran sam da ćemo opet biti na nivou, da hrvatski narod bude ponosan. Sad je ovo sve najbolje što Hrvatska ima. Kad sam rekao da želim da ova godina što prije prođe, mislio sam na općenitu situaciju. Uvukla nam se nervoza zbog tih testova, puno toga nije bilo dobro, ali gledamo pozitivno. Bila je ljepša atmosfera kad smo ovdje igrali s Mađarskom.

- Frustriran sam tim silnim putovanjima, ali to je moj posao. Moram dati sve od sebe, i dalje sam pun motiva i energije da nešto napravim. Ništa me neće pokolebati i ja sam odgovoran za rezultat. Vjerujem u sebe, nije mi lako, znam da je pritisak ogroman.

Eventualna smjena i dolazak Bjelice?

- Ne bojim se ničega, radim ovaj posao najbolje što mogu. Ne kažem da sam najvrjedniji. Sve što sam htio s Hrvatskom napravio sam. Osvojio sam srebro, plasirao se na Euro, doveo reprezentaciju u Split. Ako je to tako, ja ću se zahvaliti... Nema problema.

Kakav će biti sastav?

- Lijevog beka će igrati Bradarić, na Poljudu, njegovu stadionu, on je budućnost reprezentacije. Jedini stoper je Lovren, zvao sam i Škorića, razmišljao sam staviti nekog ljevaka poput Barišića ili ne... I desno će igrati Juranović. Neka igraju, neka se pokažu, neka mi daju više briga. Ni Budimir ni Petković nisu na nivou da mogu igrati cijelu utakmicu. Fali nam zadnji vezni da bi Kovačić i Luka bili okrenuti prema napadu. Moramo naći tu alternativu.

- Neću igrati na bod, nikad nisam igrao na bod. Dat ćemo maksimum - rekao je Dalić i dodao:

- Zašto tek sad poziv Škoriću? Trebao je napraviti test pa je tek onda došao, a danas je otpao Pongračić koji je dobio temperaturu i bolestan je. Negativan, a bolestan.

- Tri utakmice u sedam dana? Nismo to mogli izbjeći ni zanemariti, takav je bio dogovor. Možda nisam bio dovoljno mudar prije godinu dana, kad se to dogovaralo. Možda smo trebali staviti Andoru ili San Marino kući, dobiti 10-0... Svatko ima pravo na komentar i dobrodošli su.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 131
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka