Sport

Komentari 23

Modrić je osvojio nagradu koju nema ni Messi! 'Vraćam se...'

Modrić je osvojio nagradu koju nema ni Messi! 'Vraćam se...'

Osvajači, nakon što prime nagradu, dođu na pozornicu, skinu cipele i čarape te ostave otisak stopala u zlatu uz potpis. Cijeli događaj pod pokroviteljstvom je princa Alberta II.

Vitrine kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića pune su do vrha! Danas je u Monte Carlu primio nagradu Golden Foot (Zlatno stopalo) za najboljeg igrača starijeg od 28 godina.

Laskava je to nagrada, koju je, prema pravilima, moguće osvojiti samo jedanput. Prvi osvajač Golden Foota bio je slavni Talijan Roberto Baggio 2003. Nagradu su osvajali i Ronaldo, Roberto Carlos, Ronaldinho, Drogba, Totti, Ibrahimović, Iniesta, Buffon, Casillas, a 2018. nagradu je osvojio PSG-ov napadač Edinson Cavani. Zanimljivo je da tu nagradu niti jednom nisu osvojili Cristiano Ronaldo i Leo Messi...

Luka Modrić je 2018. godine osvojio Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg nogometaša svijeta u toj godini, nakon što je s Hrvatskom stigao do finala Svjetskog prvenstva. S Real Madridom je osvojio četiri Lige prvaka i četiri svjetska klupska prvenstva i ta Zlatna lopta bila je kruna njegove karijere.

- Čast mi je primiti ovu nagradu. Polako se vraćam na svoju najbolju razinu kao što sam i pokazao u prošloj utakmici. Do kraja godine je još sedam vrlo važnih utakmica i nastavit ćemo dobro igrati - rekao je Luka.

Osvajači, nakon što prime nagradu, dođu na pozornicu, skinu cipele i čarape te ostave otisak stopala u zlatu uz potpis. Cijeli događaj pod pokroviteljstvom je princa Alberta II. Modrić je nagradu osvojio prema glasovima na društvenim mrežama. Luki je to deseta važna individualna nagrada. 

Najčitaniji članci