Obavijesti

Sport

Komentari 8

Moglo bi biti pakleno: Hrvatska u drugom šeširu za ždrijeb SP-a, prijete nam najbolji od najboljih

Moglo bi biti pakleno: Hrvatska u drugom šeširu za ždrijeb SP-a, prijete nam najbolji od najboljih
2

IHF je već poludirigirao ždrijeb, pa je poznato da ćemo mi igrati u Jönköpingu i Husqvarna Garden areni (7000 kapacitet) te da ćemo iz prvog šešira dobiti ili Francusku ili prvu reprezentaciju Afrike

VIDEO

Neće nam biti lagano za šest i pol mjeseci u Švedskoj i Poljskoj. Nikada nije na turniru kakvo je Svjetsko prvenstvo, ali ovaj puta u ždrijebu nismo u prvoj jakosnoj skupini, pa nešto lakšeg puta baš i neće biti.

IHF je četiri dana uoči ždrijeba u Katowicama (2. srpnja, 17:00) razvrstao tzv. šešire, Hrvatska je u drugom zajedno s Katarom, Belgijom, Brazilom, Portugalom, Poljskom, C. Gorom, Sj. Makedonijom. S njima, dakle, nećemo igrati u skupini. Najveće je pitanje što u ovom društvu radi Belgija.

U prvom šeširu poželjnog protivnika baš i nema jer tu su najbolji od najboljih: Danska, Švedska, Španjolska, Francuska, Norveška, Island, Njemačka i pobjednik Afričkog prvenstva. Međutim, IHF je već poludirigirao ždrijeb, pa je poznato da ćemo mi igrati u Jönköpingu i Husqvarna Garden areni (7000 kapacitet) te da ćemo iz prvog šešira dobiti ili Francusku ili prvu reprezentaciju Afrike, vrlo vjerojatno Egipat.

Kairo: Svjetsko prvenstvo u rukometu, Argentina - Hrvatska

Iz trećeg svakako treba izbjeći Srbiju i Mađarsku, a nadati se S. Arabiji, Čileu, Bahreinu ili predstavniku Afrike, dok su velike mine i u četvrtom jer IHF je pozivnicom nagradio Sloveniju i Nizozemsku koja je bila senzacija zadnjeg Eura. Slovenci su u dodatnim kvalifikacijama izgubili od Srbije, a Nizozemci od Portugala. Ovo će im biti prvo svjetsko prvenstvo od 1961.

Zasad je poznato 26 od 32 reprezentacije. Oceanija je ostala bez predstavnika jer nije imala reprezentaciju među pet na Azijskim igrama. Sjeverna Amerika i Karibi dat će jednog predstavnika, a Afričko prvenstvo, koje se igra u Egiptu od 11. - 18. srpnja, pet.

  • Šešir 1: Danska, Švedska, Španjolska, Norveška, Island, Njemačka, Afrika 1
  • Šešir 2: Katar, Hrvatska, Belgija, Brazil, Portugal, Poljska, C. Gora, Sj. Makedonija
  • Šešir 3: Srbija, Mađarska, Argentina, Bahrein, S. Arabija, Afrika 2, Čile, Afrika 3
  • Šešir 4: Urugvaj, Afrika 4, Afrika 5, Iran, J. Koreja, Nizozemska, Slovenija

 

  • Skupina A (Krakow): Španjolska
  • Skupina B (Katowice): Francuska/Afrika 1
  • Skupina C (Göteborg): Švedska
  • Skupina D (Kristianstad): Island
  • Skupina E (Katowice): Njemačka
  • Skupina F (Krakow): Norveška
  • Skupina G (Jönköping): Francuska/Afrika 1, Hrvatska
  • Skupina H (Malmö): Danska
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju