Obavijesti

Sport

Komentari 970

Bez čuda: Dinamo okrenuo, ali na kraju ostao bez Lige prvaka

Bez čuda: Dinamo okrenuo, ali  na kraju ostao bez Lige prvaka
16

Nogometaše Dinama osam minuta je dijelilo od velikog pothvata i plasmana u Ligu prvaka, no Kienast je ublažio poraz na 3-2 i donio Austriji u Beču povijesni plasman

VIDEO

Pamtim ja neka finala Lige prvaka u kojima je na poluvremenu bilo 0-3 a na kraju se slavilo. Samo treba vjerovati, rekao je uoči uzvratne utakmice play-offa Lige prvaka protiv Austrije nepokolebljivi kapetan Dinama Josip Šimunić.

Čudo je do osam minuta prije kraja utakmice bilo na vidiku, no ipak se nije dogodilo. Bečani su kod kuće pali s 3-2, ali to im je bilo dovoljno da 'modrima' uskrate treći uzastopni plasman u skupine Lige prvaka. Iznenađujuća zagrebačka 2-0 pobjeda bila je dovoljan zalog Bjeličinoj momčadi, iako Dinamo, koji će se morati zadovoljiti plasmanom u Europsku ligu, je bio bolja momčad u Beču.

'Modri' su s turbulencijama došli u austrijsku prijestolnicu nakon šokantnog poraza u prvoj utakmici, i to bez trenera Krune Jurčića, potjeranog Andreja Kramarića te sa Zoranom Mamićem i Damirom Krznarom na klupi, ali su puni optimizma najavili veliki podvig, koji se umalo dogodio...

No ništa nije nagovještavalo takvo što, naprotiv, Austria je šokirala zagrebačku momčad već nakon pet minuta zabivši za 1-0 i ukupno 3-0 vodstvo. Mader je ubacio loptu s desne strane iz slobodnog udarca, a Šimunić je glavom skrenuo u vlastitu mrežu.

Nakon postignutog gola Austria nije u prvom poluvremenu ponudila ništa te se zavukla u svoj šesnaesterac, dok je Dinamo cijelo vrijeme pokušavao probiti disciplinirani bunker. Nakon neuvjerljivog pritiska 'modri' su uspjeli srušiti Austrijin bedem te su izjednačili u 33. minuti sjajnim golom Marcela Brozovića. Veznjak, koji je ovaj put dobio priliku od prve minute, matirao je Lindnera sjajnom plasiranom loptom sa 17 metara lijevom nogom u suprotni kut.

Samo deset minuta kasnije Dinamo je već vodio 2-1! Za preokret se pobrinuo Junior Fernandes, koji je u drugom pokušaju, s iste pozicije s koje je pucao minutu prije, zabio golmanu Austrije zabivši fenomenalan gol s lijeve strane 16-erca u desni kut gola.

Dinamo je u nastavku nastavio u istom ritmu, iako je stopostotnu priliku imala Austria, no Jun je neometan pucao pored gola. Nakon nekoliko poluprilika Zagrepčani su došli i do toliko željenog trećeg gola u 70. minuti, a za erupciju oduševljenja naših glasnih navijača pobrinuo se džoker s klupe Fatos Beqiraj, koji je za 3-1 zabio glavom poslije ubačaja Pinta.

Osam minuta dijelilo je Dinamo od nove Lige prvaka, no 'modre' snove srušio je Kienast, koji je samo minutu nakon ulaska u igru smanjio na 3-2 u 82. minuti što je bilo dovoljno Austrijancima za povijesni prvi plasman u najelitnije europsko natjecanje.

Sve se završilo crvenim kartonom Soudaniju, koji je s klupe prigovarao sucu te neće biti na raspolaganju momčadi u prvoj utakmici Dinama u skupini Europske lige.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 970
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...