Obavijesti

Sport

Komentari 20

Moj dream team: Nesta uvrstio u idealnu momčad A. Bokšića

Moj dream team: Nesta uvrstio u idealnu momčad A. Bokšića
10

Legendarni talijanski branič Alessandro Nesta uvrstio je bivšeg hrvatskog reprezentativca Alena Bokšića u najbolju jedanaestorku s kojom je igrao u karijeri

VIDEO

U karijeri je Alessandro Nesta osvojio sve što se moglo, tri puta. Ima tri naslova talijanskog prvaka, tri puta je osvojio talijanski kup i europski Superkup. Ima i tri velika europska naslova. S Milanom je uzeo dvije Lige prvaka, a s Lazijem je osvojio ondašnji Kup pobjednika kupova. S Italijom je 2006. godine bio svjetski prvak. Odigrao je sve utakmice za Italiju na turniru u Njemačkoj, a iako je igrao na poziciji braniča, prvi je prekršaj napravio tek u finalu protiv Francuske.

Karijeru je počeo u rimskom Laziju, u kojem je tri godine svlačionicu dijelio s nekadašnjim napadačem hrvatske reprezentacije i sadašnjim pomoćnikom Igora Štimca, Alenom Bokšićem.

- Za mene je Alen jedan od najboljih napadača u povijesti. Bio je sjajan tehničar s urođenim instinktom za zabijanje golova - opisao je Bokšićevu igru Alessandro Nesta.

Na početku tekuće sezone, nakon 20 godina igranja u Italiji, preselio se “preko bare”, točnije u Kanadu. Za Montreal Impact dosad je nastupio osam puta i još čeka svoj prvi gol u nogometnom prvenstvu Sjeverne Amerike.

Golman - Gianluigi Buffon

Njegov golmanski refleks i danas je najbolji u svijetu. Vrlo je inteligentan nogometaš i odlično surađuje s obranom. Bez sumnje je najbolji golman s kojim sam igrao.

Lijevi bek - Paolo Maldini

Igrao je lijevog beka i u središtu obrane. Jednako dobro igrao je objema nogama. Milanova legenda, igrao je 25 godina na najvišoj razini. Pravi je lider, na terenu i izvan njega.

Branič - Thiago Silva

Iako je najmlađi u ovom društvu, odličan je vođa. Bio je kapetan Milana prošle sezone, a u sezoni 2010/2011. bio je ključan kotačić u našem osvajanju naslova prvaka.

Branič- Jaap Stam

Najčvršći branič s kojim sam igrao. Bio je neprelazan u zraku i na zemlji. U skoku je odnosio igrače svojom moći. Bio je najbolji u najtežim utakmicama. Sjajno “osjeća” igru.

Desni bek - Marcos Cafu

Na njegovim centaršutovima Milan je osvojio nekoliko naslova. Bio je neumoran trkač i obožavao je igrati s loptom. U najtežim trenucima najlakše je loptu bilo dodati baš njemu.

Zadnji vezni - Andrea Pirlo

Bio je organizator igre, a igrao je zadnjeg veznog. Njegovi slobodni udarci su prilika za gol baš kao što je to penal. Može odlučiti utakmicu jednim potezom, vrlo kreativan igrač.

Prednji vezni - Kaka

Umjetnik s loptom. Imao je najbolji pregled igre i mogao je s loptom što je htio. Jedan od najkreativnijih veznih igrača u povijesti. Fantastičan dribler i kreator igre.

Prednji vezni - Juan Sebastian Veron

Pokretačka snaga iza Lazijeva Scudetta u sezoni 2000. Jedan od najkompletnijih veznjaka u povijesti. Njegova tehnika, pregled igre i kretanje bez lopte najbolji su na svijetu.

Napadač - Alen Bokšić

Kakav je to bio tehničar! Mogao je s loptom što je htio, a u šesnaestercu se snalazio kao riba u vodi. Imao je sjajan nos za gol. Uvijek najbolji u najvažnijim utakmicama.

Napadač - Zlatan Ibrahimović

Nikad nisam igrao s nekim tko se s takvom lakoćom može osloboditi obrambenog igrača. Snažan centarfor s fantastičnom mirnoćom u završnici. Stroj za golove.

Napadač - Christian Vieri

Bobo je u svoje vrijeme bio jedan od najboljih napadača u Europi. Fenomenalno je igrao glavom i bio je vrlo snažan na lopti. Kad bi se zagradio, mogao si samo gledati u loptu.

Trener - Carlo Ancelotti

Nikad nije forsirao svoje. Igru je postavljao prema igračima koje ima na raspolaganju. Izvukao je iz mene više nego bilo koji trener. Treninzi su mu zanimljivi i vrlo dinamični.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...