Obavijesti

Sport

Komentari 44

Moj ostanak neće ovisiti o tome hoće li Hajduk igrati u Europi!

Moj ostanak neće ovisiti o tome hoće li Hajduk igrati u Europi!
6

Krivo mi je što smo zbog neiskustva i dva glupa crvena kartona prosuli bodove u dva ogleda protiv Slavena Belupa. S ta četiri boda bili bismo bliže Europi, a i dojam bi sigurno bio posve drugačiji, kaže Livaja

VIDEO

Marko Livaja odigrao je nakon povratka u Split 11 utakmica u dresu Hajduka, zabio je dva gola i šest puta asistirao. Pa iako su brojke same za sebe dobre, dojam nakon odgledanih utakmica je još i puno bolji. S Livajom na terenu i bez njega Hajduk jednostavno izgleda drugačije, zbog toga što on svakim potezom potvrđuje kako je kvalitetom iznad razine ne samo igrača Hajduka, nego i HNL-a. Sve to smo, uostalom, i znali kad se Livaja odlučio vratiti, kad su on i Kalinić došli pomoći Hajduku da izbori Europu. Za sada je taj cilj daleko, ali Hajduk se ne predaje dok god postoje šanse. A ne predaje se ni Livaja.

- Mislim da ćemo biti pametniji za dva tjedna, znat ćemo jesmo li još uvijek unutra ili ne. Ima još dosta bodova u igri, liga je izjednačena, i sve dok ima šansi, treba se nadati i boriti.

Pokretanje videa...

HAJDUK 00:14
Hajduk se mora riješiti balasta i odriješiti kesu za ugovor Livaje
Hajduk se mora riješiti balasta i odriješiti kesu za ugovor Livaje

Hoće li vaš ostanak ovisiti o tome hoće li Hajduk igrati Europu iduće sezone ili ne?
- Ne, moj ostanak ne ovisi o Europi. U kontaktu sam s ljudima iz kluba, vidim da ima puno pozitivne energije, vidjet ćemo kako će se razvijati situacija. Naravno da bismo voljeli igrati Europu, ali to neće biti presudan uvjet.

Hajduk vas ne može platiti koliko mogu neki strani klubovi. Je li onda ključno za ostanak na Poljudu slaganje momčadi koja bi se borila za trofeje?
- Sigurno je i to jedno od važnih pitanja, ali mi još uvijek ne pričamo o tome tko bi mogao otići, tko bi mogao doći... Ima još dosta vremena, sada je ipak fokus na nogomet i utakmice do kraja sezone.

Je li istina da imate klauzulu u ugovoru prema kojoj se ne možete vratiti u Grčku?
- Postoji klauzula prema kojoj u naredne dvije godine ne mogu zaigrati za neke klubove u Grčkoj. Logično, uglavnom su to najbolji klubovi i najveći rivali AEK-a, a zna se koji su to...

Spominjala se mogućnost preseljenja u Tursku, konkretno Bešiktaš i Bašakšehir. Je li ta opcija i dalje aktualna?
- Bilo je kontakata u Turskoj ove zime, željeli su da dođem odmah, ali nismo se uspjeli dogovoriti.

Rijeka i Hajduk sastali se u 23. kolu HNL-a na stadionu HNK Rijeka

Hajduk je bez vas potpuno drugačija momčad, kako ste vidjeli utakmicu s Dinamom, u kojoj niste igrali zbog kartona?
- Dinamo je bio bolji, igrao je bolji nogomet, a mi smo bili defenzivni i izgubili smo zbog naše dvije pogreške. Imamo mladu momčad, događaju se takve stvari, ali nema se igračima što zamjeriti.
 
Dobili ste Rijeku dva puta u nastavku sezone, što se može očekivati u trećem ogledu, u subotu?
- Za nas je to utakmica sezone, zadnji vlak za Europu. Idemo na pobjedu i dat ćemo sve od sebe za ta tri boda. Oni su dobra momčad, u dobrom su nizu, puni su samopouzdanja, igraju dosta ofenzivan nogomet i stvaraju dosta prilika. Ali ako mi budemo pravi, imamo ih šansi pobijediti.

Igra Rijeke se vrti oko Franka Andrijaševića, kako ga zaustaviti?
- Iskusan je, poznaje ligu, poznaje i nas. Mislim da je ključ uspjeha da mi ponovimo utakmicu iz Rijeke, ona nam može biti vodilja kako trebamo igrati u subotu.

Gorica i Hajduk susreli se u 25. kolu Prve HNL

Još niste zabili gol na Poljudu, je li jadranski derbi prilika?
- Ma... nek zabije bilo tko.

S Umutom se jako dobro slažete.
- Drago mi je igrati s njim jer volim visoke igrače koji mogu zadržati loptu i dodati je u prostor. Igrao sam već puno puta s takvim igračima i zbog toga mi je on idealan partner u napadu. Ja nisam prva špica nego polušpica i s njim jako dobro surađujem, imam i dosta prostora...

Kako vidite mlade talente Biuka i Ljubičića?
- Biuk je bio jedan od najboljih na Maksimiru, ima dribling, ne boji se nikoga... Ljubičić je također bio jako dobar i zabio je protiv Šibenika... Samo neka nastave ovako, a ja vjerujem da hoće. Dobri su momci, slušaju, vidim da žele napredovati.

Pitaju li vas savjet?
- Ne trebaju mene pitati, ha, ha, ha... Ja sam drugi karakter, nisam bio tako miran i staložen s 18 godina kao što su njih dvojica.

Što vas je promijenilo od tada?
- Ha, godine te promjene, iskustvo, žena, djeca... Kao mlad izgoriš od želje, a kad uđeš u neke zrelije godine, kad zasnuješ obitelj, dobiješ djecu, neke stvari shvatiš.

Uskoro će objava kandidata za Euro, nadate li se pozivu izbornika Dalića?
- Nemamo za sada nikakvih kontakata. Radim najbolje što znam i ako me izbornik treba, ako misli da mogu pomoći reprezentaciji - ja sam tu. Naravno da bih volio opet zaigrati za reprezentaciju, pogotovo na Euru.

Kakve su šanse Hrvatske na Euru?
- Dosta je mladih ušlo u konkurenciju i treba se poklopiti dosta toga da bi ponovili uspjeh iz Rusije. Od forme, preko zdravlja, do igre... Imamo dosta kvalitetne igrače i ja vjerujem da ćemo napraviti dobar rezultat i na Euru.

Peta spasa za Hajduk! I kad ne zabije, Livaja spašava Splićane. Tako su 1998. radili Argentinci
Peta spasa za Hajduk! I kad ne zabije, Livaja spašava Splićane. Tako su 1998. radili Argentinci

Kako procjenjujete kvalitetu HNL-a?
- Liga ima dosta kvalitete, ima igrača koji svakome mogu napraviti probleme. Ako se popravi infrastruktura, liga će biti još i bolja.

Jeste li očekivali bolji Hajduk kad ste se odlučili vratiti?
- Nisam razmišljao o tome. Došao sam pomoći i to je to. Na dobrom smo putu, imamo kvalitetu i moramo samo nastaviti raditi jer ova momčad ima puno potencijala i mjesta za napredak.

Jeste li zadovoljni ovim što ste napravili u protekla dva mjeseca?
- Krivo mi je što smo zbog neiskustva i dva glupa crvena kartona prosuli bodove u dva ogleda protiv Slavena Belupa. S ta četiri boda bili bismo bliže Europi, a i dojam bi sigurno bio posve drugačiji.

Osjećate li pritisak očekivanja da sami sve riješite, kao da se očekuje da sam sebi asistirate i zabijete gol?
- Igram nogomet i to je to. Nema tu pritiska.

Marko van Basten! Pogledajte Livajinu majstoriju Lokomotivi
Marko van Basten! Pogledajte Livajinu majstoriju Lokomotivi

Treneru Tramezzaniju mnogi predbacuju pretjerano defenzivni nogomet, kako vi to vidite?
- Trener ima rezultat iza sebe i ima dosta osvojenih bodova. Netko može biti nezadovoljan igrom, ali na kraju sezone će se podvući crta i vidjeti. Nije na meni da komentiram igru i trenera.

Kaže se da je kod kuće najljepše, slažete li se?
- Je, doma je najljepše, šteta je samo što nema publike. Nije isto igrati bez navijača. Nadam se da će se što prije vratiti, i da ću ja to dočekati.

Obzirom da se navijači neće vratiti prije iduće sezone, to bi značilo da ostajete i dalje u Hajduku.
- Znam, ha, ha, ha...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom