Obavijesti

Sport

Komentari 16

'Moj otac je Zufer Avdija. On je rođen na Kosovu, u Srbiji...'

'Moj otac je Zufer Avdija. On je rođen na Kosovu, u Srbiji...'

Izrael nije dao mnogo igrača u NBA ligu i velika je čast predstavljati svoju zemlju. Uzbuđen sam i želim unaprijediti svoju igru, kazao je izraelski košarkaš srpskog podrijetla...

VIDEO

Mnoge prognoze su ga svrstavale u prvih pet pickova, ali na kraju je završio na devetom mjestu, a ugrabili su ga Washington Wizardsi. I u potpunosti pogodili jer se radi o nevjerojatnom talentu.

Riječ je o izraelskom košarkašu srpskog podrijetla Deniju Avdiji (19) koji je do sada bio član Maccabija iz Tel Aviva, ali za vjerovati je kako će se na odlazak u NBA odlučiti već ove sezone. Riječ je o niskom krilu koji u novoj sezoni nije nastupio za ponos Izraela jer se pripremao za NBA ligu, a prošle sezone je bio na prosjeku od 13,5 poena po utakmici u izraelskom prvenstvu.

Zadar: Maccabi i Fenerbahce na Zadar Basketball Tournamentu

No, osim što se pričalo o njegovom velikom talentu i potencijalu, glavna tema u američkim medijima bila je i njegova izjava. Njegov otac Zufer dugi je niz godina igrao za Crvenu zvezdu, nastupao i za jugoslavensku reprezentaciju, a u sezoni 1989/90. bio i član Gradine iz Pule. A Amerikance je iznenadio izjavom o rođenju svog oca.

- Moj otac je Zufer Avdija. Rođen je na Kosovu, u Srbiji. Bio je košarkaš reprezentacije Jugoslavije i u nekoliko klubova u Izraelu - ispalio je Avdija.

Kosovo je 2008. godine proglasilo neovisnost od Srbije, priznalo ga je više od 100 država diljem svijeta, ali Srbi ga i dalje pripisuju sebi.

Zbog korona virusa nije bilo spektakla kakav smo znali viđati u prethodnim godinama. Klubovi su birali virtualno, a Avdija je izjavu dao preko videopoziva. Tu se pak dotaknuo Izraela.

- Izrael nije dao mnogo igrača u NBA ligu i velika je čast predstavljati svoju zemlju. Uzbuđen sam i želim unaprijediti svoju igru - kazao je on.

Još prije nekoliko godina je u mlađim uzrastima pokazivao o kakvom talentu je riječ, a Izraelu je donio dva naslova europskog prvaka uzrastu do 20 godina, a 2019. godine je proglašen MVP-jem turnira. Mnogi su mu već tada prognozirali visoki pick na NBA Draftu. Završio je pak na devetom mjestu, na kraju su ga 'zakaparili' Washington Wizardsi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka