Sport

Komentari 1

'Moja medalja je preživjela rat, supruga ju spasila u okupaciji Petrinje. A Hukleka mi je žao...'

'Moja medalja je preživjela rat, supruga ju spasila u okupaciji Petrinje. A Hukleka mi je žao...'

Ivan Huklek nažalost nije uspio izboriti broncu protiv Gruzijca pod srpskom zastavom, premda je odlično krenuo, kaže nam hrvački šampion Vlado Lisjak, čija je zlatna medalja zamalo ostala izgubljena u ratu...

Jako sam tužan zbog Ivana Hukleka. Srbin ga je iskusno prevario, govori nam nakon teške borbe legendarni Vlado Lisjak (59), hrvač koji je u Los Angelesu 1984. postigao nezamislivo osvajanjem olimpijskog zlata u kategoriji grčko-rimskog hrvanja do 68 kilograma.

- Ivan je nastojao doći do Srbina koji se spretno povlačio i održavao pasivnost. U parteru nije imao sreće a greška s početka ga je skupo stajala - nastavlja Lisjak, dodajući kako je u samoj borbi bilo dovoljno ravnopravnosti.

Kao što nam je rekao prije početka borbe, protivnik Zurab Datunašvili će oprezno čekati priliku da Ivan pogriješi. 

- Tako je i bilo - zaključuje Lisjak. Ipak, govori nam kako je Ivan još mlad i perspektivan te da su prave medalje i borbe tek pred njim.

World Wrestling Olympic Games Qualifier

Vlado Lisjak, rođeni Petrinjanin, osim što je 1984. šokirao javnost olimpijskim zlatom, tijekom okupacije Petrinje skoro je i sam ostao bez tog zlata. 

- Da supruga nije uzela medalju iz kuće tijekom okupacije u Petrinji, nebih ju danas mogao gledati u vitrini. Medalja je prošla rat - prisjeća se s ponosom ova hrvačka legenda. 

Da se i Ivan Huklek ima čime ponositi i prisjećati, misli i Lisjak.

- Huklek je veliki borac koji se ne boji i idući puta sigurno osvaja medalju - uvjeren je Lisjak.

Najčitaniji članci