Obavijesti

Sport

Komentari 1

Momčad dugog naziva je prvak Hrvatske u malom nogometu

Momčad dugog naziva je prvak Hrvatske u malom nogometu
1

Napeto finale za 2003. godište između ekipa Amigosi iz Bedekovčine i Platinum iz Požege u regularnom dijelu završilo je rezultatom 2:2 nakon čega su uslijedili napeti jedanaesterci i pobjeda ekipe iz Slavonije

VIDEO

Finalni turnir Coca- Cola Cup 2018., najvećeg malonogometnog turnira u Hrvatskoj održan je 30. i 31.7. u Splitu.

Split je u protekla tri dana postao centar Hrvatske u malom nogometu. Sportaši amateri iz cijele Hrvatske okupili su se na državnoj završnici Coca- Cola Cupa u Splitu, najvećeg turnira Plazma Sportskih igara mladih u malom nogometu. Igralo se u dvije kategorije U-18 (2000 godište i mlađi) i U-16 (2003 godište i mlađi). Turnir se razigravao 30. srpnja na terenima Parka mladeži i FESB Kampusa u Splitu, dok je 31. srpnja bio rezerviran za utakmice za treće mjesto i velika finala na terenima FESB Kampusa.

Prva utakmica dana donijela je dvoboj za treće mjesto u kategoriji 2003. godište između ekipa Dečki z Bregane iz Samobora i VŽ 80 iz Varaždina. Ekipa Dečki z Bregane osvojili su broncu rezultatom 2:1.
U kategoriji 2000. godište borba za broncu donijela je napetu utakmicu između ekipa Legennd (Karlovac) i MNK SV. Antun Korčula, a malo više spretnosti i sportske sreće imala je ekipa Legennd koja je pobijedila rezultatom 4:1. 

Finalne utakmice prenosile su se uživo na kanalu Sport klub 1. Napeto finale za 2003. godište između ekipa Amigosi iz Bedekovčine i Platinum iz Požege u regularnom dijelu završilo je rezultatom 2:2 nakon čega su uslijedili napeti jedanaesterci i pobjeda ekipe iz Slavonije.  Finale za 2000. godište igrale su ekipe Shpaneri iz Zagreba i Rumpupliranerumpumpuplice iz Knina, a ekipa s najkompliciranijim imenom osvojila je turnir rezultatom 1:0.


Nakon turnira održana je svečana dodjela medalja i pehara koje su ekipama za 2000. godište dodijelili Darko Matošković, rukovoditelj donacija i sponzorstva, CocaCola Hellenic Bottling Company, Tihomir Gudić, izvršni direktor Plazma Sportskih igara mladih i Domagoj Bradarić igrač Hajduka. Ekipe su burno proslavile pobjede ali i u duhu fair playa tješili igrači koji su izgubili.


Ekipama 2003. godište čestitke i medalje uručili su Ivana Srb, Junior Brand Manager, Coca-Cola Adria, Tomislav Gudić, direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih i Grgo Anzulović, regionalni direktor prodaje, CocaCola Hellenic Bottling. 
Dodijeljene su i nagrade za najboljeg igrače turnira za 2003.: Dario Bosec najboljeg strijelca: Mateo Ivanešić i golmana: Domagoj Pojer.


Za 2000. godište najbolji igrač turnira je Bruno Bitunjac, najbolji strijelac Luka Miloloža, najbolji golman Ivan Karačić, a nagrade su im uručili Duje Bajrušević prvak Hrvatske u malom nogometu i sudionik ovogodišnje Lige prvaka ali i osvajač prvih Sportskih igara mladih 2002 godine, te Ivan Delić, igrač Hajduka. S tribina je sve igrače bodrio i poznati you tuber Marko Vuletić.


Najpopularniji i najmasovniji sport na svijetu svoju veliku bazu ima i u Hrvatskoj. Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već petu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodio je čak 80 gradova i mjesta u Hrvatskoj i 21 županiji. Samo u Hrvatskoj ove godine sudjelovalo je više od 30.000 natjecatelja.


Tihomir Gudić, izvršni direktor Plazma Sportskih igara mladih je pratio sve utakmice i istaknuo:''Ponosni smo što se Coca- Cola Cup pretvorio u najveći turnir u sklopu Plazma Sportskih igara mladih. Želimo svoj djeci omogućiti sudjelovanje u sportu i edukaciju o važnosti bavljenja sportom i to u potpunosti besplatno što je zahvaljujući našim partnerima i sponzorima i moguće.''

Coca- Cola Cup 2018. osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima  razigravali su  se u ožujku, travnja i svibnju nakon čega su uslijedila županijska finala.
Svaki turnir bio je primjer fair playa igre i sportske borbe za pobjedu jer ulog je uvijek velik: plasman na državnu završnicu u Splitu koja se održala od 29.- 31. kolovoza.


Pobjednici Državne završnice u 2003. godištu ostvarili su pravo sudjelovanja na Velikom međunarodnom finalu Plazma Sportskih igara mladih u Splitu od 22.8. do 25.8.2018. godine. Na Velikom Međunarodnom finalu sudjelovat će državni prvaci iz Srbije BiH i Hrvatske.


Nakon Coca- Cola Cupa na red će doći i državne završnice za ostale sportove u sustavu Plazma Sportskih igara mladih koje će se razigravati po sportskim terenima dijem Splita:


Odbojka i šah: 2. - 4. kolovoz
Odbojka na pijesku, Hrvatska pošta Cup u tenisu i mali nogomet (2007. godište): 6. - 8. kolovoz
HEP turnir u rukometu, stolni tenis i Kinder turnir u košarci: 9. - 11. kolovoz


Jedinstvena je to prilika za sve hrvatske školarce da provedu nezaboravne dane na moru uz osiguran smještaj, prijevoz do Splita i transfer do natjecanja, sve uz nadzor organizatora.


Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnih i srednjih škola da potpuno besplatno od travnja do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10  sportova (mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika). 


Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 21 godinu Sportske igre mladih okupile su preko 1.500.000 djece i mladih. Sve najbolje od Plazma Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebook stranicama: Plazma Sportske igre mladih, Coca- Cola Cup Hrvatska i instagramu igremladih.hr
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao