Obavijesti

Sport

Komentari 17

Monegaška F1 senzacija: Tata i kum me sigurno gledaju s neba

Monegaška F1 senzacija: Tata i kum me sigurno gledaju s neba
1

Monežanin Charles Leclerc ovih je dana apsolutno otkriće u Formuli 1. Na VN Bahreina Leclerc je osvojio treće mjesto sjajnom vožnjom, bio je prvi sve dok ga nije izdao motor inače pouzdanog Ferrarija

VIDEO

Monežanin Charles Leclerc (21) iz Ferrarija startao je prvi na VN Bahreina i na kraju završio na trećem mjestu. Odmah na startu su ga pretekli Vettel i Bottas, ali brzo je vratio prvu poziciju i nakon toga vozio sjajnu utrku.

Zaslužio je pobjedu, ali problemi s motorom su bili preveliki. On je stigao spreman u Bahrein, ali Ferrarijev bolid nije. Hamilton ga je uspio proći u 48. krugu, nešto ranije je javio svom boksu kako mu bolid ostaje bez snage...

Oni koji malo površnije prate F1 vjerojatno nisu čuli za ovog mladog vozača koji je postao apsolutna senzacija ovog natjecanja. S pole positionom u Bahreinu postao je drugi najmlađi kojem je to pošlo za rukom, nakon Sebastiana Vettela.

Vožnje posvećuje ocu i Bianchiju

U životu ovog mladog Monežanina važne su dvije osobe. Prva je njegov otac Herve Leclerc koji ga je i uputio u glamurozni svijet Formule 1. Herve je vodio karting stazu u Brignolesu na kojoj je Charles brusio zanat, po cijele dane je nizao krugove i to je temelj onoga što je danas.

Herve Leclerc vozio je F3 i svojim je savjetima pomagao sinu, ali već sada je jasno da je Charles za dvije-tri klase kvalitetniji vozač od oca. Charlesov otac preminuo je 2017. godine, a on mu od tada posvećuje svaku svoju utrku.

Druga važna osoba za Charlesa je tragično preminuli Jules Bianchi koji je vozio za Marussiju. Svi se sjećaju talentiranog i tragično preminulog francuskog vozača koji je 2015. izgubio život zbog posljedica stravičnih ozljeda na VN Japana. Bianchi je bio u komi, a liječnici nisu uspjeli izvesti čudo i spasiti ga. Imao je samo 25 godina...

Strašno je njegova smrt pogodila Leclerca jer mu je Bianchi bio kum, najbolji prijatelj i poput starijeg brata. Zajedno su vozili krugove na spomenutoj karting stazi u Brignolesu.

- Bio je jako važan za mene. Nadam se da ću jednog dana osvojiti neku titulu i želim ih posvetiti njemu. Želim za njega osvojiti sve ono što on nije mogao zbog tragedije. Jules je bio stariji od mene pa sam uvijek morao davati više od sebe da ga pobijedim. Bio mi je više od mentora, bio mi je najbliži prijatelj, ma poput člana obitelji - kazao je Charles Leclerc jednom prilikom.

Hoda s talijanskom ljepoticom

Iza svakog uspješnog muškarca stoji uspješna žena, tako barem kažu. Iza Charlesa je talijanska ljepotica Giada Gianni (21). O njoj se malo toga zna, a javnost vidi tek ono što je Giada objavljuje na društvenim mrežama. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thanks @disneylandparis for sorting us out today 🎢

A post shared by Charles Leclerc (@charles_leclerc) on

Charles i Giada vole putovanja, a u vezi su od siječnja 2015. godine. Nagađa se da se par već zaručio, ali to još nije potvrđeno.

Nahvalio ga i veliki Hamilton

- Kakva šteta za Charlesa. Vozio je sjajnu utrku! Čeka nas veliki posao s njim. Jako teška utrka, momčad je odradila sjajan posao. Imali smo sreće, napravio sam sve što sam mogao. Šteta za Charlesa, ali njega čeka puno, puno pobjeda u budućnosti - komentirao je nakon utrke Hamilton, a kada su ostali sami u prostoriji rekao je mladom Monežaninu:

- Vozio si sjajno. Velika je budućnost pred tobom.

- Oh, dečki, žao mi je, ne znam što bih rekao. Šteta, imali smo sjajnu utrku - rekao je kratko Leclerc radio vezom, a nakon izlaska iz bolida je bio nešto pričljiviji.

- Događa se, sve je to dio ovog sporta. Nažalost, danas nije bio naš dan. Teško je ovo prožvakati, ali vratit ćemo se jači. Nisam dobro startao, ali nakon toga smo bili bolji, šteta je što sam završio tek treći - komentirao je i čestitao Hamiltonu na pobjedi.

Ispred njega završio je i Mercedesov Bottas. Verstappen u Red Bullu je bio četvrti, a Sebastian Vettel, koji je u 39. krugu ostao bez prednjeg krila, na kraju je ciljem prošao kao peti. Niti jedan Renaultov bolid nije završio stazu Sakhir. Nevjerojatno je da su u istom trenutku, u istom zavoju odustali i Daniel Ricciardo i Nico Hülkenberg iako među njima nije bilo kontakta. Zbog toga je na stazu morao sigurnosni automobil, koji je i na kraju i uveo vozače u cilj.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️

A post shared by Charles Leclerc (@charles_leclerc) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Merci pour tout ❤️#myfriendsarethebest #thankyouforallthebirthdaywishes

A post shared by GG 👩🏼🍀 (@gg_giadagianni) on

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu