Obavijesti

Sport

Komentari 62

'Morali smo ići na gole masaže, mislili smo da je to normalno...'

'Morali smo ići na gole masaže, mislili smo da je to normalno...'
1

Legenda Southamptona Matt Le Tissier (48), koji je za taj klub odigrao preko 400 utakmica u 14 godina otkrio je kako je u vrijeme dok je bio dječak morao na "gole masaže" kod trenera Boba Higginsa

VIDEO

Pedofilski skandal koji je potresao Veliku Britaniju dobio je nastavak.

Legenda Southamptona, Englez Matt Le Tissier (48), koji je za taj klub odigrao preko 400 utakmica u 14 godina otkrio je kako je u vrijeme dok je bio dječak u klubu morao na "gole masaže" kod Boba Higginsa koji je tada bio trener i skaut.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:17

Danas 63-godišnji Higgins u osamdesetim godinama bio je Southamptonov lovac na talente, a otkrio je i Alana Shearera. Radio je u omladinskom pogonu kao trener. Policija je protiv njega pokrenula istragu, piše The Sun.

Jedan od onih koji nisu iznenađeni je Matt Le Tissier. 

- Svi su bili goli, morali smo jedan po jedan leći na krevet i svaki od nas dobio je kratku masažu. Bilo je jako nelagodno - rekao je Le Tissier za BBC i dodao kako se ne osjeća da ga je Higgins iskoristio, ali da je kasnije shvatio kako je to sve bilo pogrešno.

- Kao dječak vidiš da ostali to rade pa misliš da je to normalno. No to je bilo jako pogrešno. Kad se sjetim toga, dođe mi na povraćanje - dodao je Matt Le Tissier.

Upozoravali na pedofila

Policija u Hampshireu poslala je 1997. godine pismo upozorenja školama i klubpvima o Higginsu kao neprikladnoj osobi za rad s djecom. Prekasno.

Iste je godine Higgins otišao iz Southamptona, a iza sebe ostavio je istraumatiziranu djecu koja nikad neće zaboraviti što je napravio.

Higgins je 1992. godine bio na sudu zbog šest optužbi za seksualne napade koji ne uključuju silovanje. Bio je oslobođen svih optužbi. Vidjet ćemo hoće li eskivirati i ovu.

Jer 18 policijskih postaja diljem Velike Britanije istražuju prijave više od 350 ljudi koji impliciraju pedofilske slučajeve u 55 klubova na Otoku u posljednjih 30 godina. Godinama je prljavština gurana pod tepih, ali sve polako izlazi van.

"Dolazio bi mi ispod tuša"

Među prvima je u javnost izašao bivši igrač Charltona Russell Davy (50), koji je 1986. pismeno od saveza tražio pomoć i upozoravao na gadosti koji je radio Eddie Heath.

Pisao je i vlastima kojima je detaljno opisao kako ga je pedofil vrebao i iskorištavao zloglasni Eddie Heath, tada skaut u Chelseaju. Napisao je pune dvije stranice odvratnih činova Heatha, ali nikad nije dobio odgovor. Otkriveno je i kako je Chelsea plaćao igračima za šutnju što tvrdi danas 57-godišnji Gary Johnson.

- Šutio sam 30 godina, nisam progovorio niti riječi o tome. Ali, kad je ova priča postala aktualna, uhvatio me grč. Svaki put kad vidim Heathovo lice na TV-u ili fotografiji, zaplačem od muke. Ne znam koliko još postoji žrtava, može ih biti stotinu - rekao je Russel Davy, kojeg je Heath zlostavljao pod tušem.

- Ostajao sam poslije treninga kako bih dodatno vježbao na nekim elementima u igri, ali to je Heath koristio za svoje gadosti. Imao me u situaciji na samo. Dolazio bi poslije treninga pod tuševe, bio sam toliko uplašen da sam se smrznuo iste sekunde. Učinio je da se osjećam prljavo i odvratno - rekao je Russel.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika