Sport

Komentari 3

'Moramo igrati najbolje dosad mislimo li pobijediti Nizozemce'

'Moramo igrati najbolje dosad mislimo li pobijediti Nizozemce'

Nizozemcima, za razliku od Hrvatske koja ih je prije točno godinu dana u gostima završnim obrambenim zidom dobila 69-59, utakmica u subotu (18:00, HRT 2) znači potvrdu plasmana na Eurobasket

Već četvrti dan hrvatski košarkaši rade i pripremaju se u Istanbulu. Bezbrižni i opušteni, doduše, ovaj puta ne u Sinan Erdem Areni gdje su koncem studenog potvrdili plasman na Eurobasket sljedeće godine s čistih 4-0, već u Besiktas Areni. Tiho, bez medijske pompe, a što opet nešto govori o statusu hrvatske košarke u javnosti...

POGLEDAJTE VIDEO:

Veljko Mršić u petak predvečer, nakon zadnjeg treninga, odabrat će 12 igrača za prvu utakmicu u tri dana, protiv Nizozemske u subotu (18:00, HRT 2, Sportklub). Nizozemcima, za razliku od Hrvatske koja ih je prije točno godinu dana u gostima završnim obrambenim zidom dobila 69-59, ta utakmica znači potvrdu plasmana.

- Nizozemska je, po onome što je dosad pokazala, uz nas najbolja selekcija. U posljednje su dvije utakmice ostvarili dvije pobjede, dok Švedska i Turska imaju po jednu. U prvoj utakmici u Nizozemskoj smo se dosta mučili. Utakmica je bila non-stop na vagi, odlučili smo je u posljednjih 4-5 minuta i to zahvaljujući našoj jako dobroj obrani. Neće biti lako jer se radi o zaista dobroj reprezentaciji, odlično vođenoj i morat ćemo stvarno odigrati možda i najbolju utakmicu u ovim kvalifikacijama da bismo ih dobili. Njima utakmica s nama znači automatski plasman na Europsko prvenstvo u slučaju pobjede - rekao je izbornik  Mršić.

Dva dana kasnije možda će u istom položaju kao trenutno Nizozemska biti Turska koja protiv Švedske ima prvi "must-win" izazov. Ne pobijedi li i dobije li Nizozemska Hrvatsku, Turci su eliminirani. Što bi bio epski debakl.

- Moramo biti svjesni da se ta turska reprezentacija prvi put okupila baš za prošli ciklus. Smijenili su izbornika nekoliko dana ranije i sigurno će u ovom prozoru biti uigraniji, ako budu u istom sastavu. Vidjet ćemo što će se dogoditi na utakmici Turska - Švedska koju Turci moraju dobiti da bi nastavili borbu za Europsko prvenstvo. Oni jesu veliki favoriti, međutim, i Šveđani imaju dobre izglede i sigurno će biti zanimljivo. Moramo biti baš pravi da bi smo h dobili jer imaju Larkina koji je jedan od najboljih napadača u Europi, no o tome ćemo razmišljati kada prođe utakmica s Nizozemskom - dodao je Mršić.

Najčitaniji članci