Obavijesti

Sport

Komentari 770

Messi je bacio Real na koljena i rasplinuo mu san o finalu LP-a!

Messi je bacio Real na koljena i rasplinuo mu san o finalu LP-a!
33

Barcelona je slavila na Bernabeuu s 2-0, a dvostruki strijelac bio je genijalni Messi. Tešku će zadaću imati Real u uzvratu na Nou Campu. Mourinho će biti na tribinama

VIDEO

Zadovoljniji bih bio s 0-0 iz prve utakmice nego s 2-1 ili 3-1, u svom poznatom, bahatom stilu izjavio je Jose Mourinho uoči trećeg nastavka sapunice 'El Clasico'.

No, 'kraljevski klub' i 'posebnoga' ušutkao je jedini pravi 'kralj' Leo Messi dvama golovima u razmaku od deset minuta u nastavku utakmice.

Gadi mi se svijet u kojem živim!, ljutit je bio Mourinho nakon utakmice

Cijela Mourinhova filozofija sa sedam braniča i igranjem na 'nulu' pala je u najvažnijem trenutku. Pred vlastitim navijačima spremni su bili podrediti nogomet antinogometu protiv najvećih rivala, no Barcelona je naučila svoju lekciju nanijevši 'los blancosima' prvi poraz u Ligi prvaka ove sezone, ujedno i najteži pod vodstvom 'Special Onea' izuzev famozne 'petarde'.

Jose je već u samom startu destrukcijom presudio El Clasicu. Nogometni spektakl je izostao, a Portugalcu se pristup na sramotni način obio u glavu. 

Nitko nema ikakve šanse protiv ovakve Barce

Braniči Reala nisu štedjeli hitronog Messija, Xavija, Villu i Alvesa dok je potonji umalo 'pukao na pola' nakon krvničkog starta Pepea. Stark je Portugalcu pokazao crveni karton nakon sata vremena igre.

- Nice, nice, well done - ironično je prokomentirao Mourinho sučevu odluku koji nije ostao nijem te je i brbljavog trenera poslao na tribinu.

Uslijedilo je pitanje s koliko će golova Barcelona napuniti Realovu mrežu, a na pitanje je odgovorio je Messi golovima u 76. i 86. minuti.

Affelay je 'slomio' Marcela na desnoj strani te je nanišao Argentinca koji lakoćom 'buši' Casillasa.  Realovce je Messi na koljena bacio briljantnim slalom kroz dezorijentiranu obranu te je veliko slavlje moglo početi.

Svi rekordi kojima se Mourinho mogao pohvaliti 'pali su u vodu'. Stark ga je poslao među 'rešetke' u vlastitom dvorištu, 80 tisuća navijača napustila je prijevremeno stadion, a bezlični pogled Portugalca ostat će u lijepom sjećanju Pepu Guardioli.

Potpisao kapitulaciju: 'Gadi mi se svijet u kojem živim!'

Gadi mi se svijet u kojem živim, ljutit, razočaran i bijesan je bio Jose Mourinho nakon utakmice. Kako i ne bi. Na Santiago Bernabeu stjeran je u 'mišju rupu', njegova momčad bila je potpuno nemoćna što je i sam priznao.

- Nitko nema bilo kakve šanse protiv ovakve Barce - iskren je bio Special One i priznao da su već eliminirani.

Mou se nije mogao pomiriti s isključenjima.

- Nije mi jasno kako u utakmici kakva je bila ova danas, vrlo izjednačenoj, sudac može učiniti takvo zlodjelo. Suci bi u nogometu trebali osiguravati jednakost za sve. U jednakim bi uvjetima igra trebala odrediti boljega. Nažalost, neće biti Pepea, premda nije učinio ništa a dobio je crveni karton. Neće biti niti Ramosa, koji također nije učinio ništa a dobio je kumulirajući žuti karton. Neće biti niti trenera koji nije učinio ništa a dobio je crveni karton - poentirao je Mourinho u prepoznatljivom stilu.

Misija nemoguće za Real u uzvratu

212. El Clasico ljubitelji nogometa neće pamtiti po blistavoj igri. Naprotiv, najveći svjetski derbi više je nalikovao onome Dinama i Hajduka. Sudac Wolfgang Stark u 90 minuta dosudio je čak 40 faulova i dodijelio pet žutih i tri crvena kartona - dva Realu i jedan Barceloni. A komotno je mogao u drugom dijelu isključiti i Adebayora. Uz gotovo nedostižna dva gola zaostatka, Reala čeka nemoguća misija na Nou Campu jer neće moći računati na kartonirane Sergija Ramosa, Pepea i vjerojatno najboljeg 'igrača' - Jose Mourinha.

Zanimljivosti prvog polufinala

*Junak susreta Leo Messi tek se u sedmom polufinalnom susretu u Ligi prvaka upisao u strijelce. Dvama golovima došao je do brojke 52 u ovoj sezoni

*Iker Casillas je nakon 526 minuta svladan na Santiago Bernabeuu

*Nogometaši Reala doživjeli su prvi poraz u Ligi prvaka ove sezone. Nakon 10 utakmica pali su u najgorem trenutku, a u pet posljednjih utakmica zabili su 15 golova, bez da su ijedan primili. Mourinho nije ponovio rekord rekord AC Milana iz 1992./1993. kad je momčad Arriga Sachija kroz čitavo natjecanje prošla bez primljenog gola na svom stadionu.

*U jednom trenutku utakmice Barcelona je imala čak 73 posto posjeda lopte naspram Realovih 27!

Prva polufinalna utakmica Lige prvaka:

Real Madrid - Barcelona 0-2 (Messi 76', 86')

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 770
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"