Obavijesti

Sport

Komentari 97

Možda su ispali iz Europe, ali ovo je večeras bilo europski!

Možda su ispali iz Europe, ali ovo je večeras bilo europski!
4

Hajduk je večeras izgledao europski, od atmosfere na tribinama, preko igre na terenu, do spektakularnih golova, posebno atraktivan bio je volej Nejašmića s preko 25 metara..

VIDEO

Iako europskih utakmica ove godine više nema na Poljudu, to ne znači da navijači Hajduka neće vidjeti pokoje europsko izdanje svojih ljubimaca, baš poput ovog večerašnjeg protiv Lokomotive. Europsko izdanje na terenu upotpunili su i navijači na tribinama, njih preko 15.000, koji su iskoristili prigodu i obilježili sutrašnji Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i dan hrvatskih branitelja posebnom koreografijom.

Torcida formiranjem barjaka na sjeveru obilježila Dan pobjede
Torcida formiranjem barjaka na sjeveru obilježila Dan pobjede

A da fešta bude potpuna, pobrinuo se Darko Nejašmić koji je spektakularnim volejem s preko 25 metara zabio u rašlje svog nekadašnjeg suigrača Ive Grbića za konačnih 3-0 te je stavio 'točku na i' efikasnog izdanja Hajduka. Gol je posvetio obitelji, bilo je i suza radosnica na tribinama dok je Darko stisnutim šakama pokazivao prema loži Poljuda.

- Sanjao sam ovakav gol na Poljudu od kad igram nogomet, zabio sam ga i posvetio svojoj obitelji koja je uvijek bila uz mene - kazao je nakon utakmice.

U prvom dijelu Lokomotiva se još koliko toliko držala i prijetila, prije svega brzim kontra napadima preko hitronogog Kastratija koji je u dva navrata pucao izdaleka nakon pogrešaka Hajdukove obrane. Najbliže golu bila je Lokomotiva u 39. minuti, pri rezultatu 0-0, no Toni Datković je promašio čisti zicer, sam ispred gola Hajduka uspio je prebaciti gredu...

I kao što to obično biva u nogometu, onaj tko ne iskoristi svoje prilike biva kažnjen. Niti minutu nakon Datkovićevog promašaja sijevnula je kontra Hajduka, neuhvatljivi Eduok projurio je pored obrane gostiju i uposlio Caktaša koji je rutinski pospremio gol u mrežu Lokomotive. Upotpunio je Caktaš tako slavlje uoči utakmice kada mu je uručena 'zlatna kopačka' za najboljeg strijelca u prošloj sezoni.

Split: u 3. kolu Hrvatski Telekom Prve lige sastali se Hajduk i Lokomotiva

A upravo je asistent Eduok bio inicijator večerašnje pobjede Hajduka. Iako vidno nespreman, terorizirao je obrambene igrače Lokomotive, oduzimao im lopte i bježao u kontra napade, a jedna takav okrunio je lijepim golom za 2-0, zabivši s ruba kaznenog prostora. Zbog zalaganja i dobre igre ispraćen je velikim pljeskom. Dva nastupa i dva gola snažnog Nigerijca otkrivaju da njegova najava o 18 golova u sezoni i nije tako neostvariva.

Hajduk je na maksimalnom učinku u HNL-u, tri kola, tri pobjede, bez primljenog gola. Uz bok Dinamu i RIjeci. Sada ih čeka ogled u Kpprivnici, a nakon toga do reprezentativne stanke još Gorica, Osijek i DInamo, momčadi iz gornjeg dijela ljestvice koji će biti pravi lakmus papir vrijednosti Burićeve momčadi, koja će lišena europskih obaveza imati puno više vremena za rekuperaciju, pripremu i uigravanje za ono što ih čeka u HNL-u. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'