Obavijesti

Sport

Komentari 310

Rapsodija 'bilih'! Prvi put dobili Goricu, Juranović kao Messi...

Rapsodija 'bilih'! Prvi put dobili Goricu, Juranović kao Messi...
19

Nogometaši Hajduka pobijedili su Goricu 3-0 u prvoj nedjeljnoj utakmici 5. kola HNL-a. Jairo je zabio dva, Ndiaye je pocrvenio, a Juranović je zabio u stilu Messija. Hajduk je opet bod iza Dinama

VIDEO

Napokon! To su ovu nedjelju pomislili brojni navijači Hajduka nakon što je njihov klub u petom pokušaju prvi put pobijedio Goricu u HNL-u, i to u velikom stilu, pred 14.054 gledatelja. Na Poljudu je bilo 3-0 za splitsku momčad koja je posljednjih pola sata imala igrača više.

Hajduk je mogao povesti na startu, veliku je šansu zapucao Samuel Eduok koji je bio sam pred Kahlinom u 10. minuti, a onda se gužva preselila na drugu stranu.

Gorica je tražila penal u 15. minuti nakon što je neočekivani starter na golu Marin Ljubić srušio Matiju Dvornekovića poslije neopreznog istrčavanja, ali sudac iz Kanfanara Marin Vidulin odmahnuo je rukom na zahtjeve igrača Gorice da im dosudi penal.

I tako zapravo skrenuo pažnju na sebe dobar dio utakmice zbog sudačkih procjena koje su uslijedile.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jairo da Silva u 30. minuti prvo je zabio nakon pogreške obrane Gorice i asistencije Hamze Barryja, a dvije minute potom Vidulin je dao žuti karton Samuelu Eduoku u situaciji kad su on i Kristijan Lovrić jedan na drugoga išli visoko podignutom nogom.

Puno je posla imao Vidulin u prvoj minuti nadoknade nakon što su Matthew Steenvoorden, potom i Cherif Ndiaye faulirali Barryja. Posebno je oštar bio Senegalac Ndiaye koji je naknadno udario Darka Nejašmića bez lopte.

Došlo je do naguravanja, umalo je izbila i tučnjava, a Vidulin je Senegalcu pokazao samo žuti karton, kao i Steenvoordenu, Dvornekoviću i Miji Caktašu.

Je li Vidulin zakinuo Goricu za penal pa oprostio isključenje?
Je li Vidulin zakinuo Goricu za penal pa oprostio isključenje?

No taj žuti karton nije smirio Ndiayea koji je u 59. minuti ipak dobio drugi žuti karton nakon još jednog čišćenja, ovaj put Ivana Dolčeka. Hajduk je nakon tog drugog kartona prodisao i samo osam minuta poslije riješio utakmicu drugim golom Jaira nakon što je Kristijan Kahlina skinuo šut Eduoka.

Jurnuo je Hajduk i po treći gol na krilima bučnih navijača i došao do njega samo dvije minute poslije. Josip Juranović prošetao se obranom Gorice, pokraj Čabraje, Maslowskog i Jovičića pa pogodio desne rašlje. Messijevski gol koji će sasvim sigurno ući u konkurenciju za najljepši sezone.

Eduok je do kraja bio blizu gola, ali nije uspio zabiti i četvrtu u nizu, Burić je dao šansu za debi mladom stoperu Mariju Vuškoviću (17) i zaradio pljesak za jako dobru utakmicu i pobjedu za novo približavanje Dinamu uoči tri derbija u nizu: Osijek u gostima, Dinamo kod kuće pa Rijeka u gostima. Gorica ostaje peta i slijede joj utakmice s davljenicima Istrom i Varaždinom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 310
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu