Obavijesti

Sport

Komentari 69

Brazil pobijedio Peru i osvojio Copa Americu nakon 12 godina

Brazil pobijedio Peru i osvojio Copa Americu nakon 12 godina
25

Brazil slavi deveti naslov prvaka! Zadnjih 20 minuta igrali su bez isključenog Jesusa. On je bio jedan od strijelaca na Maracani, a zabijali su još i Everton i Richarlison, a za Peru je strijelac bio Paolo Guerrero

VIDEO

Čekanju je došao kraj! Nakon 12 godina Brazil je osvojio Copa Americu. Peti put u povijesti su bili domaćini prvenstva Južne Amerike i peti su put proslavili naslov prvaka. Pobijedili su na Maracani Peru 3-1.

U skupini su naigrali i razbili Peru s 5-0, ali u velikom finalu je situacija bila puno drugačija. Peru je ušao u utakmicu strašno motiviran, borili su se kao ratnici za svaku loptu, ali euforiju im je prekinuo Everton golom u 15. minuti nakon sjajne asistencije Gabriela Jesusa.

Utakmica se primirila nakon gola. Brazil je malo proigrao, Peruanci su se trudili, ali prilika se nije nadzirala. Igrali su dosta defenzivno, samo s Paolom Guerrerom u napadu, a on s teško uspijevao sam probiti između iskusne brazilske obrane. 

Nije bilo velikih uzbuđenja do samog finiša. A onda je uslijedio ludi kraj. U život su se vratili zahvaljujući Tiagu Silvi koji je igrao rukom u šesnaestercu, sudac Roberto Tobar Vargas potvrdio njegovu odluku. Za 1-1 je zabio Paolo Guerrero. Prvi igrač na ovogodišnjem prvenstvu koji je dao gol Alissonu.

Nije slavlje dugo potrajalo jer je samo četiri minute kasnije sjajni Gabriel Jesus vratio vodstvo. Velike zasluge za sjajnu akciju idu Arthuru koji je pronašao Gabriela Jesusa, a on je sigurno pospremio loptu u mrežu. Pomogao mu je i igrač Perua koji se okliznuo i pustio da Brazilac prođe pokraj njega.

Pobjeda se činila izglednom sve do 70. minute kada je čovjek koji je trebao biti junak, Gabriel Jesus, napravio glupost. Htio je vratiti za jedan raniji start Carlosu Zambranu, pokupio ga u skoku, a sudac mu je odmah pokazao drugi žuti karton. Nije mu se isplatilo žaliti, Vargas je bio neumoljiv i čvrsto uvjeren u svoju odluku.

Peruancima je to isključenje dalo krila, pokušavali su se vratiti, trebao im je jedan gol da ponište prednost Brazila, ali nisu uspjeli. Sve je bilo gotovo kada je Everton pao u kaznenom prostoru. Srušio ga je Carlos Zambrano, baš onaj igrač zbog kojeg je Jesus isključen. VAR je potvrdio penal, a pobjedu je potvrdio Richarlison.

Kvaliteta je ipak bila jača od želje i motivacije. Ali, Peruanci se vraćaju kući visoko uzdignute glave. Nakon 44 godine su zaigrali u finalu i tamo su izgubili od Brazila, najbolje momčadi Južne Amerike. Ne, Brazil ih nije nadigrao, bili su dostojan protivnik i to samo dva tjedna otkako su od tog istog Brazila poraženi s 5-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao