Sport

Komentari 19

Mršić ostaje izbornik Hrvatske! Ali više ne može voditi Zadar...

Mršić ostaje izbornik Hrvatske! Ali više ne može voditi Zadar...

Odluka je da Veljko Mršić ostaje izbornik, njegov ugovor traje do završetka Eurobasketa. Bit će isključivo izbornik, to je naš dogovor, otkrio je za Stojko Vranković, predsjednik HKS-a

Nakon neuspješne misije "Tokio", Hrvatski košarkaški savez održao je prvi sastanak kojem su prisustvovali čelnici saveza i izbornik.

Glavna tema sastanka bio je ostanak ili rastanak s izbornikom Veljkom Mršićem, a čini se kako će hrvatska košarkaška reprezentacija i dalje imati istog izbornika. Ali pod jednim uvjetom. Mršić više neće voditi Zadar!

- Odluka je da Veljko Mršić ostaje izbornik, njegov ugovor traje do završetka Eurobasketa. Bit će isključivo izbornik, to je naš dogovor - otkrio je za Sportske novosti predsjednik HKS-a Stojko Vranković pa onda obrazložio odluku čelnih ljudi saveza:

-  Veljko je napravio dosta dobrih stvari kroz kvalifikacije za Eurobasket i to je činjenica, kao što je činjenica da posljednji turnir u Splitu nije dobar i da je sve to došlo u krivo vrijeme. Međutim, s obzirom da se Mršić kvalificirao za Eurobasket, i tu je uz igrače, njegova zasluga najveća, kao što se moraju uzeti u obzir i neke objektivne okolnosti, od kasnog priključenja igrača nadalje, stao sam iz Veljka, stao je i Savez. Idemo skupa dalje, već u studenom nas čeka početak kvalifikacija za SP, nakon toga dolazi i onaj ciklus u veljači, pa u lipnju, iza toga je okupljanje reprezentacije u kolovozu, još dvije utakmica kvalifikacija u kolovoza, pa Eurobasket u rujnu. Mi smo zadovoljni kako je reprezentacija izgledala i kakva je bila atmosfera na kvalifikacijama za Eurobasket i želimo da se to ponovi u kvalifikacijama koje nas čekaju.

Nakon neuspjeha na kvalifikacijskom turniru u Splitu, Dino Rađa prozvao je Mršića u medijima, ali sad je, navodno, situacija izglađena.

-  Sve je to komunicirano na sastanku. I repova više nema - rekao je Vranković.

Najčitaniji članci