Obavijesti

Sport

Komentari 86

Muriću, sad se pokaži i protiv Osijeka i Hajduka! Velkovski danas ne zaslužuje dres Rijeke

Muriću, sad se pokaži i protiv Osijeka i Hajduka! Velkovski danas ne zaslužuje dres Rijeke
4

Mlada low budget Rijeka mora preuzeti fajterski duh Drmića i Selahija, a ne nonšalanciju Velkovskog. Solano i Čestić su mladi, ali su i pojačanja. VAR je na Rujevici dvaput 'zaspao'

VIDEO

Nakon sterilne partije u Maksimiru Rijeka je kod kuće kontra Lokomotive opet odigrala 90 minuta sjajne nogometne zabave za neutralne gledatelje. Pobjeda 3-2, pet golova, ne znaš koji je ljepši. Odlična podrška vrhunske publike (premda ta brojka na tribinama opet neće preko tri tisuće).

POGLEDAJTE VIDEO: Andres Solano - pojačanje

Pokretanje videa...

Andres Solano, Rijeka VIDEO

Navijači su na kraju gromko pljeskali, ali svi su vidjeli ono što je i trener Tomić rekao poslije susreta: Rijeka još nema onu toliko bitnu stabilnost da utakmicu u kojoj dominira riješi bez stresova i neizvjesnosti.

Jasno je bilo vidljivo još nekoliko neupitnih momenata koje 'bijelima' ostaju nakon Lokomotive, a prije Osijeka:

  • Darko Velkovski je svojom nonšalantnošću Rijeci u dvije utakmice napravio previše štete da bi bio izbor za startnih 11, posebno ako je Krešić spreman i posebno kada formu opet dohvati Smolčić. Velkovski ima fantastičnu dugu loptu, čovjek zna s loptom više od većine veznjaka, ali - igra stopera, a igra tako da cijela uprava i svi navijači čupaju kosu od nervoze i ljutnje. Klinci rintaju k'o ludi, Velkovski igra kao da ne zaslužuje dres s Rijekinim grbom, ali ostaje na travnjaku i još u završnici dobije kapetansku vrpcu?! Ako se u Osijeku bude igralo s tri stopera opet će dobiti šansu no ako opet odigra 'preko one stvari: mogla bi mu biti jedna od posljednjih.
Ma kakve taktike i strategije... Frajer zabije iz kornera u rašlje!
Ma kakve taktike i strategije... Frajer zabije iz kornera u rašlje!
  • Robert Murić je majstor idealan za utakmice s Belupom, Istrom, Lokomotivom, Dragovoljcem... Oduševio je s dva svjetska gola i kapa mu do poda. Ali nek sad nešto pokaže i kad mu nasuprot stanu Bjeličini fajteri, a ne da kao u Maksimiru bude nevidljiv. I neka u igri prema nazad prestane šetati nego nek' počne - raditi! Upravo zbog toga nije ostao u Ajaxu, a ponude mu stižu iz Kanade, Singapura i Saudijske Arabije umjesto iz jakih europskih klubova. Talent svjetski, obvezna igra niželigaška. Nema ozbiljnih 90 minuta u nogama. Evo mu Osijek pa nakon Šibenika i Hajduk. Neka pokaže da je igrač za bogatije kulise od HNL-a!
  • riječka mladost je: fa-nta-sti-čna! Low budget U-23 koji su već danas pravi igrači, a za koju godinu će Rujevici donijeti milijune. Lindon Selahi nema ni 5% Murićevog talenta, a pitanje je trenutka kad će dobiti jaku ponudu iz Bundeslige ili Serie A. Za njega znamo da će protiv Osijeka i Hajduka odigrati jednako kao protiv Lokomotive i Šibenika. Fajter s kojim možeš u svaku bitku.
  • Sava Čestić i Andres Solano (nastupio nakon 5-6 treninga) pokrili su riječku desnu iza Murića kao da su na terenu dva rutinera sa po 100 HNL bitaka u nogama. Naravno da će im trebati još vremena za adaptaciju i naravno da nisu pojačanja čija imena zvone kao ona kojima su se ove zime ojačali u Maksimiru, Gradskome vrtu i Poljudu, ali sigurno su - pojačanja!
  • zašto VAR sudac Dario Bel iz Osijeka nije Splićaninu Duji Strukanu rekao da obavezno ide pogledati faul na Ampemu u 62. minuti... To samo on zna. Rezultat je 3-1, penal rješava utakmicu, ali Strukanu se u slušalicu valjda reklo: 'Dobro je, igraj dalje'.
  • zašto VAR sudac Dario Bel iz Osijeka nije Splićaninu Duji Strukanu rekao da obavezno ide pogledati faul Kačavende na Velkovskom u 68. minuti... To samo on zna. Rezultat je 3-1, počinjen je klasični 'start na karijeru', ali opet nema korištenja VAR-a upravo za onu svrhu za koju VAR i postoji.
Trener Rijeke: Očito je tako kod nas. Ništa ne može bez stresa
Trener Rijeke: Očito je tako kod nas. Ništa ne može bez stresa
  • Rijeka je odigrala utakmicu s osam U-23 igrača i to: bez Smolčića, a s Lepinjicom, Zlomislićem i Abassom na klupi. A svi su oni u toj kategoriji (da ne poimence ne nabrajamo pustu mladost na posudbama te 18-godišnjeg Kanađanina Antoinea Couplanda, ofenzivnog veznog koji je danas potpisao).

I ta momčad odigrala je jako zanimljivu utakmicu. I pobijedila. A iza kantuna su gostovanja kod Osijeka i Hajduka.

Goranu Tomiću nitko na leđa ne stavlja teret borbe za naslov protiv daleko bogatije konkurencije, ali ako momčad preuzme borbeni duh Drmića i Selahija, a ne nonšalanciju Velkovskog i Murića... Ova mlađahna Rijeka bez imperativa može u bespoštedni fajt i protiv favorita u Osijeku i u Splitu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome