Obavijesti

Sport

Komentari 58

Musa: Još me boli onaj oduzeti naslov, ali sada sam za Hajduk

Musa: Još me boli onaj oduzeti naslov, ali sada sam za Hajduk
1

Sigurno je da utakmica neće biti dosadna. S jedne strane imamo mladi Hajduk, koji je napravio dobre temelje za budućnost, a s druge iskusnu Rijeku, kaže Igor Musa

VIDEO

Igor Musa nosio je dres Rijeke i Hajduka i oba kluba su mu u sjećanju po naslovu prvaka. Rijeku pamti po 'Krečakovom zaleđu' i povijesnom izgubljenom naslovu u zadnjem kolu protiv Osijeka, dok ga za Hajduk vežu ljepše uspomene. Osvojeni naslov u zadnjem kolu u Varaždinu i veličanstveni doček navijača na stadionu i Rivi.

- Bilo je nezaboravno, tri sata smo putovali od zračne luke do Rive, gdje nas je dočekalo 100.000 navijača. To može samo Split. Ne zaboravljam ni taj nesretni susret Rijeke i Osijeka u zadnjem kolu, kada nam je nepravedno oduzet po svemu zasluženi naslov prvaka. Moj prijatelj Stanko Bubalo, koji je tada igrao za Osijek, uvjerava me da je sve bilo čisto, no ja se ni danas ne mogu pomiriti s tim - kaže Igor Musa, koji je krajem devedesetih bio zvijezda HNL-a i njegov transfer težak 750.000 maraka iz Rijeke u Hajduk bio je do transfera braće Sharbini rekordan.

- Bila su takva vremena, HNL je u to vrijeme bio puno kvalitetniji nego danas. U karijeri sam igrao u puno klubova, a sanjao igrati za Hajduk i Zrinjski. Na koncu su mi se ostvarile obje želje. S Hajdukom sam osvojio prvenstvo i Kup, a karijeru sam okončao u Zrinjskom s naslovom prvaka.

Musine simpatije večeras će biti na strani Hajduka, za kojeg navija od djetinjstva.

- Sigurno je da utakmica neće biti dosadna. S jedne strane imamo mladi i potentni Hajduk, koji je napravio dobre temelje za budućnost. Ako ostanu na okupu već sljedeće sezone mogu računati na borbu za naslov prvaka. Ova mlada momčad uz podršku publike može ugroziti svakoga. S druge strane imamo Rijeku, koja je na krilima kapitala složila iskusnu momčad. Bit će to pravi derbi, borba za drugo mjesto i psihološku prednost uoči pauze - najavljuje Musa, kojem se više sviđa put kojim ide Hajduk.

- Hajduk je napokon krenuo u projekt slaganja mlade momčadi od igrača iz svog pogona i regije. Posebno su interesantni Radošević i Caktaš u veznom redu, te Maloča u obrani. Dobro su izbalansirali momčad, mladi su prebrodili prijelaz iz juniora u seniore, i ako ostanu na okupu mogu računati na dobar rezultat. A onda i na financijsku stabilizaciju, s jednom, dvije prave prodaje opet bi se vratili u život.

Iako je asistirao u nekoliko transfera, Musa kaže kako on nije menadžer.

- Pratim sve što se događa u Španjolskoj, HNL-u i BiH, spojim igrače i klubove, pomognem kome treba, no nisam menadžer u klasičnom smislu.

Danas živi na relaciji Mostar - Split - Zagreb.

- U Mostaru mi je obitelj, djeca idu u školu, u Zagrebu mi žive roditelji, imam i kafić koji vodi brat, a u Splitu idem na utakmice Hajduka i igram tenis s prijateljima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?
AUTORITET ILI ČIŠĆENJE?

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?

Uz najveću gledanost i atmosferu kojom se diči, Hajduk je na Poljudu osvojio 11 bodova manje nego Rijeka na Rujevici i osam manje nego Dinamo u Maksimiru! Od 15. ožujka kod kuće je pobijedio Rudeš i pet puta izgubio!
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union