Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
27 komentara

Na biciklu su joj našli skriveni motor, izbacili je s natjecanja

Femke Van den Driessche (19) branila se da motor i bicikl nisu njeni već prijateljevi te da nije znala da je uopće montiran. Tvrdi i da joj je mehaničar dao krivi bicikl

24sata
Foto: 24sata
27 komentara

Kratka sportska karijera mlade profesionalne biciklistice Femke Van den Driessche čini se, došla je do svojeg kraja, nakon što je na prvenstvu ciklokrosu u Belgiji na njezinom biciklu otkriven skriveni - motor. 

- Apsolutno je jasno da je riječ o prevari tehnologijom. Na bicikl je bio montiran motor - kazao je Bryan Cookson, predsjednik Međunarodne biciklističke unije. 

Femke Van den Driessche (19), koja je izbačena s natjecanja, u suzama je dočekala tešku vijest. Branila se da motor i bicikl nisu njezini već prijateljevi te da nije znala da je uopće montiran. Također, kazala je i da joj je mehaničar dao krivi bicikl koji je identičan njezinom, piše Bussines Insider

'Bike doping' sve češća pojava

Motori skriveni na biciklima u sportskom svijetu poznati su i kao 'bike doping'. Iako su do sada bili više mit nego sumnja, biciklistički svijet šokirao se kada su nakon lanjskog natjecanja Giro d'Italia stručnjaci detaljno rastavili i pregledali bicikl kojim se biciklist Alberto Contador dovezao do pobjede. 

Tri mjeseca nakon njega rastavljen je i ispitan i bicikl 34-godišnjeg bjeloruskog biciklista Vasila Kiryienka. Ni na njegovom biciklu nije pronađen 'doping' pa mu je dopušteno da prihvati svoju zlatnu medalju. 

Naši partneri pišu
Message