Obavijesti

Sport

Komentari 8

Na Draženov grob vijence su položili Bandić, Šuker, Vanna...

Na Draženov grob vijence su položili Bandić, Šuker, Vanna...
9

Draženovu majku jutros je na grobu dočekalo pismo koje je navijač napisao prije 20 godina. Na polaganju vijenaca skupljaju se obožavatelji u Draženovim dresovima

VIDEO

Među prvima je na polaganje vijenaca za 20. obljetnicu Draženove smrti došao gradonačelnik Zagreba Milan Bandić koji se dobro sjeća trenutka kada je saznao tužnu vijest.

- Točno znam gdje sam bio kada sam saznao za Draženovu pogibiju. Bio sam u tramvaju i čuo sam ljude kako pričaju o tome. Bio sam šokiran i odmah je u tramvaju nastao muk. Dražen je bio triput više nadaren od svih ostalih i triput više je radio, a kad to spojite, dobijete - Dražena Petrovića. Uz Krešu Ćosića bio je brend hrvatske košarke. Tek je bio na pola puta, tko zna što bi sve napravio da nije poginuo. Vjerojatno bi bio drugi Jordan - rekao je Milan Bandić stiščući čvrsto ruku Draženove majke s kojom je ponovno proživljavao posljednje trenutke Draženova života.

U ime Hrvatskog nogometnog saveza vijence je položio predsjednik Davor Šuker.

- Vidio sam ga večer prije no što je poginuo, bio sam s njim na piću u Sevilli. Njegova smrt jako me potresla. O njegovoj pogibiji saznao sam dok sam bio u banci i to je za mene ostala jedna od najvećih tragedija u hrvatskom sportu.

Biserka se pritom prisjetila kako je Šuker na Draženov grob doveo legendarnog Maradonu koji joj je tom prilikom poklonio svoj potpisani dres argentinske reprezentacije.

- Odmah nakon toga mi smo Diegu poslali Draženov dres. Nedavno su neki argentinski treneri došli na Draženov grob te su bili oduševljeni nakon što sam im pokazala Diegov dres.

U ime Dinama došao je predsjednik Mirko Barišić koji je s Acom pričao o brojnim otkazima reprezentativaca u košarci.

- U našoj košarci nema više lidera kao što je bio Dražen. On je uvijek govorio: 'Ja ću doći na pripreme, a da slučajno onda vidim da netko od vas ne dođe'. I onda su ga svi slijedili kao pačići - pojasnio je Aco Barišiću.

Vijenac je položio i doministar sporta Petar Skansi koji je Draženu bio i izbornik na OI u Barceloni 1992.

Draženovom smrću zapravo je počeo kraj hrvatske košarke, kaže Petar Skansi

- Iz tog vremena najradije pamtim Dražena, on je na Igre došao iz NBA gdje je shvatio da ti igrači nisu vanzemaljci i svima nam je rekao da ih zapravo možemo i pobijediti. Mislim da Dražen ne nedostaje toliko kao igrač, nego kao jaka osobnost koja može okupiti sve oko sebe. Njegovom smrću zapravo je počeo kraj hrvatske košarke.

Na polaganje vijenaca došla je i Vanna koja je otkrila da je velika navijačica Cibone i obožavateljica pokojnog Dražena.

- Ja sam fan sporta i brojne pobjede bile su mi praznik, a svaki poraz tragedija. Kad je Cibona osvojila drugi naslov prvaka Europe, moji roditelji otišli su na doček u Zagreb. Kad je Dražen otišao u Real pitala sam se što dalje, kako će Cibona bez njega. Za mene nitko nije bio bolji igrač od njega i sumnjam da će ga ikad itko dostići.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem
Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu
ZLATNA BARBARA

Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu

Plus+ "Za pet godina se nadam da će moja sportska karijera biti gotova. Jer planiram još jedan olimpijski ciklus do Pariza. Mogla bih ja po svojim godinama još jedan, ali..", rekla je Barbara