Obavijesti

Sport

Komentari 0

Na Jarunu se održava turnir u sklopu Europskog tjedna sporta

Na Jarunu se održava turnir u sklopu Europskog tjedna sporta

Na manifestaciji će se održati košarkaški turnir 3 na 3, kao i posebna natjecanja u košarkaškim vještinama i tricama. Sudjelovanje je besplatno, a manifestaciju je podržalo i Ministarstvo turizma i sporta

VIDEO

U utorak, 29. rujna, na Jarunu se u sklopu Europskog tjedna sporta održava košarkaški turnir popraćen radionicama o brizi za mentalno zdravlje.

Događaj su organizirali Sportska udruga Filozofskog fakulteta, Udruga mladih i za mlade Forum za održivi razvoj Zeleni prozor te Udruga studenata psihologije kako si?, uz podršku Ministarstva turizma i sporta, a iz organizacije poručuju kako je događaj stvoren kako bi osvijestio važnost čuvanja psihofizičkog zdravlja za svaku osobu, a poglavito kod mladih.

Sudjelovanje je besplatno!

Na manifestaciji će se održati košarkaški turnir 3 na 3, kao i posebna natjecanja u košarkaškim vještinama i tricama. Natjecanje u svim različitim disciplinama potpuno je besplatno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Glavni cilj ovog događaja jest skrenuti pozornost šire javnosti na važnost održavanja fizičke aktivnosti kako bismo u nadolazećim mjesecima i mentalno bili u stanju podnijeti izazove ove izvanredne situacije kojoj se ne nazire skori kraj. Turnir se održava u čast i na spomen Emila Šćukaneca koji je bio član naše košarkaške sekcije, student Filozofskog fakulteta i dragi prijatelj mnogih današnjih sudionika - izjavio je predsjednik SUFF-a, Tomislav Bunjevac.

Osim sportskih aktivnosti, udruga kako si? održat će edukativnu radionicu o brizi za mentalno zdravlje kako bismo lakše živjeli u ovim izazovnim vremenima. Interaktivna radionica Prva pomoć za psihičko zdravlje sudionicima će omogućiti da prepoznaju i definiraju kada i kako im se pojavljuju smetnje u svakodnevnom funkcioniranju, ponuditi jedinstvene metode prevencije istih te pomoći u istraživanju osobnih faktora koji bi mogli pomoći u stvaranju lakšeg i jednostavnijeg svakodnevnog života.

- Kraj svih ekonomskih, zdravstvenih i drugih problema s kojima se suočavamo tijekom pandemije koronavirusa, zaboravili smo na mentalno zdravlje svih građana, a posebice mladih. Mentalno zdravlje mora postati tema o kojoj se ne bojimo svakodnevno pričati, a jednako tako svi mi imamo odgovornost osvrnuti se oko sebe i pomoći osobama koje se bore s teškim situacijama i mislima  – poručila je Kaja Pavlinić, predsjednica udruge mladih i za mlade Forum za održivi razvoj Zeleni prozor.

Prijave za sve aktivnosti moguće su putem e-mail forme te uživo na dan turnira (za sportska natjecanja od 10 do 11 sati, a za radionice tijekom trajanja turnira). Više informacija možete pronaći na službenom Facebook eventu, a za sve upite ili prijave tu je email: kosarkaskiturnirkakosi@gmail.com. Događaj je organiziran u skladu s epidemiološkim preporukama Nacionalnog stožera.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...