Obavijesti

Sport

Komentari 4

Na klupi je kao na terapiji: Tito je poput Tomjanovicha i Karla

Na klupi je kao na terapiji: Tito je poput Tomjanovicha i Karla
3

TO SU PRAVI POBJEDNICI Tito Vilanova je zadivio svijet povratkom nakon bolesti, a nešto slično uspjelo je Rudyju Tomjanovichu, Georgeu Karlu i Chucku Paganu

VIDEO

Vrativši se na klupu manje od tri i pol mjeseca nakon operacije, Tito Vilanova dobio je novi nadimak - Željezni Tito.

Barcelona je u posljednjim sekundama prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka u Parizu ostala bez pobjede, no Vilanova je tog dana potvrdio puno važniju pobjedu - onu u borbi protiv raka. Čak i nakon operacije tumora parotidne žlijezde, dok se oporavljao u New Yorku, bio je uz momčad zahvaljujući Skypeu, analizirao je igru i savjetovao zamjenika Jordija Rouru.

Iako je njegov povratak vrijedan divljenja, Vilanova nije prvi trener koji se vratio na klupu nakon što su mu dijagnosticirali rak.

U NBA ligi poznata su dva svježija primjera. Rudy Tomjanovich, trener hrvatskih korijena, koji je ‘90-ih vodio Houston Rocketse do dva naslova prvaka, 2003. je otišao iz kluba zbog raka mjehura.

- Nikad ne podcjenjujte srce prvaka - povijesna je Tomjanovicheva rečenica nakon obrane naslova 1995. godine.

A srce prvaka natjeralo ga je da samo godinu poslije odlaska prihvati ponudu LA Lakersa. Doduše, zbog drugih je zdravstvenih problema uskoro napustio klupu, ali i danas radi u Lakersima kao skaut.

George Karl pobijedio je dva različita raka - 2005. rak prostate, a 2010. vrata i grla. No i dalje je na klupi Denver Nuggetsa, na kojoj je postao tek sedmi trener u NBA povijesti s više od 1000 pobjeda.

Chuck Pagano, trener football momčadi Indianapolis Coltsa, obolio je od leukemije. U znak potpore igrači i dvije cheerleadersice obrijali su glavu. Pagano se na klupu vratio nakon samo tri mjeseca.

Leukemiju ima i legendarni bivši Dinamov trener Josip Kuže, ali njegova borba još traje. No ako su se svi navedeni vratili poslu koji vole, ne treba sumnjati da će i Kuže.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige