Obavijesti

Sport

Komentari 12

Na korak do podviga: Zagreb pao u završnici trilera u Berlinu

Na korak do podviga: Zagreb pao u završnici trilera u Berlinu
1

Rukometaši CO Zagreba nisu uspjeli prirediti iznenađenje u 5. kolu Lige prvaka izgubivši kod Füchsea 29-27. Golužini momci bili su u egalu do samog kraja

VIDEO

Igraju doma, pred 10.000 ljudi i mi tu nemamo što izgubiti. Moramo ući bez ikakvog respekta, bez straha, i iskoristiti priliku ako se ukaže, rekao je trener CO Zagreba Slavko Goluža uoči gostovanja kod Füchse Berlina u 5. kolu Lige prvaka.

Zagrebaši su kao autsajderi došli  kod drugoplasirane momčadi u skupini te u njemačkom prvenstvu, hrabro su se borili do samog kraja, no ipak su pretrpjeli poraz 29-27 te su tako u pet utakmica ostvarili treće posrtanje, uz pobjedu i remi.

Goste je tako nastavio pratiti peh u skupini D, u kojoj su ispustili sigurnu pobjedu protiv Dinamo Minska te prokockali remi protiv Schaffhausena. Slično je bilo i kod jake njemačke momčadi, koja je tek četiri minute prije kraja došla do prednosti i ostvarila četvrtu pobjedu.

Nakon što je Zagreb dobar dio prvog poluvremena zaostao i do pet golova razlike, do odmora se vratio pa čak i poveo 13-12. U nastavku Golužini momci držali su u najmanju ruku remi te povremeno i prednost od +2. Ključni trenutak utakmice dogodio se nakon gola Batinovića u 54. minuti za 27-26. Na drugoj strani Füchse je imao sedmerac, a Kelentrić je obranio šut Romera, koji se ipak otkotrljao u mrežu. Romero drugim golom iz sedmerca preokreće na +1, a umjesto izjednačenja Špiler je napravio faul u napadu. U junaka domaćina pretvorio se, tko drugi nego Romero, golom za konačnih 29-27, a o njegovoj prevazi govori zabijenih 8 golova.

Najbolji u redovima Zagreba bili su Horvat, Špiler i Stepančić s po 5 golova, a Mandalinić je zabio 4. Sljedeću utakmicu Zagreb 24. studenog igra ponovno protiv Füchsea, no ovoga puta u zagrebačkoj Areni.

Rukometna Liga prvaka, 5. kolo:

Skupina D

Füchse Berlin - Zagreb CO 29-27

Dinamo Minsk - Kadetten 33-23

Redoslijed: 1. Barcelona 8, 2. Füchse Berlin 8 (+1), 3. Dinamo Minsk 5 (+1), 4. Zagreb CO 3 (+1), 5. Szeged 2, 6. Kadetten 2 (+1)

Skupina B

Constanta - Atletico Madrid 23-28

Redoslijed: 1. Veszprem 4-0, 2. Kiel 6, 3. Atletico Madrid 4 (+1), 4. Savehof 4, 5. Pivovarna Laško 2, 6. Constanta 2 (+1)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika