Obavijesti

Sport

Komentari 471

Liga prvaka se vraća u Zagreb! Dinamo je deklasirao Šveđane

Liga prvaka se vraća u Zagreb! Dinamo je deklasirao Šveđane
16

Nogometaši Dinama napravili su velik posao prema Ligi prvaka! Na krcatom su Maksimiru uništili Malmö s četiri gola. Na uzvrat u Švedsku 'modri' idu na izlet

VIDEO

Možda ću biti malo bahat, ali ne vidim kako nam može pobjeći Liga prvaka, rekao je trener Dinama Kruno Jurčić uoči prve utakmice play-offa s Malmöm.

Ako je i bio bahat, bilo je to s pokrićem.

Dinamo je fenomenalnim nastupom uništio švedski Malmö s 4-1 i približio se na milimetar od Lige prvaka. Najelitnije europsko klupsko natjecanje nakon 12 godina nikad nije bilo bliže.

- Malmö će biti iza lopte, njihova napadačka linija na centru. Imat će čvrsti blok, a pokušat će nešto napraviti iz kontri - rekao je Kruno.

I doista Šveđani su se u svih 90 minuta zbili u kut i iz jednog udarca u okvir zabili gol u 17. minuti! I to je bilo to od realnijeg slabijeg protivnika.

Jer ono što je Dinamo pružio prije i poslije gola Malmöa slutilo je na katastrofu gostiju. Statistika govori za sebe. Od 25 udaraca koliko su ih Dinamovci uputili 13 ih je išlo u okvir gola. Samo nepreciznost je Šveđane spasilo od potopa.

A 33 tisuće gledatelja tek se smjestilo na svoja sjedala, a Sammir je izazvao erupciju oduševljenja na Maksimiru već u 4. minuti! Jerko Leko se probio po desnoj strani, ubacio oštro loptu u sredinu koja se odbila od jednog od braniča, a na 11 metara natrčao je Sammir i pospremio loptu u lijevi golmanov kut. 

Domaćini su pritiskali sa svih strana, no onda se odnekud pojavio Mehmeti. U punoj brzini projurio je pored Ibaneza i hladnokrvno matirao Kelavu. Maksimir je utihnuo, a na tribinama su već počele priče o europskom prokletstvu. 

'Modri' su nakon gola pokušavali ući s loptom u gol, no prilike Sammira i Rukavina nikako nisu završile iza Melichareka. Zvižduke iz prvog djela zamijenile su ovacije.

Dinamo je krenuo na glavu i u uraganske četiri minute torpedirali su Malmö. U 56. minuti na ubacivanje Ibaneza Ante Rukavina je u petercu lakoćom matirao švedskog golmana. Publika se nije oporavila od gola, a već je uslijedio novi! Proenca je pokazao na bijelu točku nakon što je Melicharek srušio Sammira. Brazilac je siguran strijelac za 3-1.

Za potpuni potop i veliko slavlje na Maksimiru pobrinuo se Beqiraj  u 84. minuti golom u desni kut. 

Jurčićevi izabranici napravili su više od pola posla te u utorak u Švedsku nose veliki kapital koji ova momčad ne bi trebala ispustiti.

Prva utakmica play-offa za Ligu prvaka:

Dinamo - Malmö 4-1 (Sammir 4', 60', Rukavina 54', Beqiraj 84';  Mehmeti 17')

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 471
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled