Obavijesti

Sport

Komentari 9

Na Pirueti trebala klizati i kći predsjednice, ali se ozlijedila

Na Pirueti trebala klizati i kći predsjednice, ali se ozlijedila
27

ZLATNA PIRUETA Najstarije svjetsko natjecanje u umjetničkom klizanju počelo je programom juniorki u zagrebačkom Domu sportova. Na 51. izdanju neće biti Katarina Kitarović, kći predsjednice Kolinde

VIDEO

Juniori su u Ledenoj dvorani Doma sportova otvorili 51. Zlatnu piruetu, spektakl koji će trajati do subote, uz nastupe 175 klizačica i klizača iz 42 zemlje.

Najstarije svjetsko natjecanje u umjetničkom klizanju otvorila je predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden i poželjela dobre rezultate i sreću svim natjecateljima.

POGLEDAJTE GALERIJU

26
| Foto: Igor Kralj/PIXSELL/ (ILUSTRACIJA)

Kolindina kći nije nastupila

Trebala je nastupiti i Katarina Kitarović, kći predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, ali izostala je zbog ozljede, piše Večernji list.

- Radi se o ozljedi leđa, to je stara ozljeda i ne znam koliko će trajati pauza. No sezona za nju nije završena - rekla je njezina trenerica Ivana Jakupčević, prenosi Večernji list.

Na otvorenju su bili brojni visoki sportski i državni dužnosnici među kojima predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, član vijeća HOO-a Branimir Bašić, izaslanik zagrebačkog gradonačelnika Milan Pavelić, pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade, viši stručni suradnik za sport grada Zagreba Goran Petrović te brojni veleposlanici zemalja čiji predstavnici nastupaju na Pirueti.

U svom govoru Paliković Gruden prisjetila se višestrukog pobjednika Zlatne piruete Kazahstanca Denisa Tena, te je minutom šutnje odana počast tragično preminulom velikom klizaču. Svečano otvaranje svojim nastupima uveličale su seniorke Zagrebačkih pahuljica, te najmlađe klizačice zagrebačkih klubova Medveščak i Medo. 

Od hrvatskih predstavnika prvoga dana zagrebačkoj publici predstavio se Charles Henry Katanović. Solidnom izvedbom kratkog programa zaradio je 41,51 bod i nalazi se na šestom mjestu. U vodstvu je Talijan Gabriele Frangipani (67,95), drugi je Kinez Yudong Chen (60,63), a treći Kazahstanac Rakhat Bralin (56,10).

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome