Sport

Komentari 0

Na Savi sam pronašao njemački šljem iz Drugog svjetskog rata!

Na Savi sam pronašao njemački šljem iz Drugog svjetskog rata!

Dok svi drugi veći europski gradovi od svojih rijeka imaju velike koristi kod nas je Sava i dalje neiskorišteni potencijal. Rafting mi je malo prespor, a već 15 godina sam na istoj kilaži, kaže Matija Marinić

Profesionalni kanu košta 2800 eura, a godišnje trebam jedan čamac. Srećom, sve moje troškove financiraju HOO i naš savez, tako da ja ne plaćam ništa. Svaki čamac se dosta troši na tim divljim vodama, staze su napravljene od kamenja, pa vi kanu dosta izudarate u jednoj godini, nije to kao u veslanju, priča nam Matija Marinić (30).

Hrvatska će na Olimpijskim igrama u Tokiju imati svog predstavnika i u kanuu. Zagrepčanin Matija Marinić po prvi je puta u karijeri osigurao nastup na Olimpijskim igrama, pa se sada svakodnevno priprema za nastup u Tokiju. Ali, što je jednog mladog dječaka iz Zagreba privuklo ovom sportu?

- Otac me nagovorio da se isprobam u kajaku, on je prije znao veslati po Savi. I odmah mi se svidio taj sport. Dugo sam bio u kajaku, a kako sam onda dosta izrastao prebacio sam se na kanu koji je ipak više prilagođen za visoke ljude poput mene. I da, danas često možete negdje pročitati kako sam kajakaš, ali ja sam kanuist - sa smiješkom nam kaže Matija Marinić, pa nastavlja:

- Meni je tata bio vaterpolski trener, pa je to bila moja prva sportska ljubav. Vaterpolo sam počeo trenirati već s četiri ili pet godina, još prije osnovne škole, a tu sam se zaljubio u vodu. Evo, sa sportom sam tako počeo u vodi, a profesionalnu karijeru na kraju napravio na vodi. Kao klinac sam probao i košarku i nogomet, još i neke druge sportove, ali sve to je bilo kratkog vijeka.