Obavijesti

Sport

Komentari 2

Na terenu ni brata ne poznam, a kamoli prijatelja Rrahmanija!

Na terenu ni brata ne poznam, a kamoli prijatelja Rrahmanija!
1

Kapetanu U-21 reprezentacije Kosova trener Željko Kopić dao je u zadnjih nekoliko utakmica priliku da se pokaže, a Ismajli se nada da će zaigrati i na Rujevici i u Vinkovcima, te kraj sezone dočekati s trofejem u rukama.

VIDEO

Pred Hajdukom su dvije najvažnije utakmice sezone, i u obje moraju pobijediti. Najprije u subotu na Rujevici Rijeku za drugo mjesto, a onda i u srijedu u Vinkovcima Dinamo u finalu kupa. Nimalo lagan zadatak, ali, Splićani se nadaju da je bez obzira na sve probleme koje ih muče, i te kako moguć.. Jedan od igrača iz drugoga plana koji je dobio priliku u završnici sezone zbog ozljeda i izostanaka njegovih suigrača je i stoper Ardian Ismajli, koji s puno optimizma čeka završnicu sezone.

- Čekaju nas dvije utakmice, ja bih rekao dva finala u kojima svi moramo dati svoj maksimum. Davali smo i ranije, ali ovo je ipak posebno, jer želimo na odmor otići kao uspješna momčad, s trofejem u rukama – kaže mladi Kosovar, koji se kao i svi nada prilici za igru.

Svi u svlačionici žele igrati ovakve utakmice, ali po meni nije važno tko igra, jer svatko tko istrči na teren mora dati ne 100%, nego 200%, ostaviti sve što ima na terenu, a onda će biti dva-tri tjedna odmora da se oporavimo i pripremimo za sljedeću. Ako dobijem priliku, dat ću kao i uvijek sve od sebe, ako ne, bit ću podrška suigračima. Svi koji vole ovaj klub i žele osvojiti trofej, ne razmišljaju o sebi i svojoj ulozi, nego o krajnjem cilju. Mnogi nisu imali prilike osvojiti trofej, ja sam osvojio na Kosovu, ali želim osvojiti i svoj prvi internacionalni.

Proljetni dio sezone za Ismajlija je bio vrlo dobar, ne samo u Hajduku, nego i u U-21 reprezentaciji Kosova, u kojoj je kapetan.

- Imam priliku otići dalje s reprezentacijom, cilj je odlazak na Europsko prvenstvo, ali i s Hajdukom želim uspješno okončati sezonu.

Iako se pojavila priča da bi Ismajli mogao zamijeniti dres Kosova dresom Albanije, to se neće dogoditi.

- Zvali su me, pričao sam s obitelji i odlučio ostati igrati za Kosovo. Tamo sam rođen, tamo su rođeni moja mama i tata, i igrat ću za Kosovo. Sad igramo prijateljsku utakmicu s Albanijom, nadam se da ću biti dio seniorske momčadi.

Posebno dobre odnose Ismajli ima s prvotimcem Dinama Amirom Rrahmanijem.

- Poznavali smo se još s Kosova a postali smo bliski kad sam se ja preselio u Hajduk, a on u Split. Ostali smo u kontaktu i kad je preselio u Zagreb, ali na terenu se ne poznajemo. Prije i poslije utakmice smo prijatelji, ali na terenu ne poznajem ni brata, a kamo li Amira... Tako će biti i u Vinkovcima – kaže Ismajli i odmah dodaje:

Previše pričamo o finalu i Dinamu, a nas čeka Rijeka. To je isto tako važna utakmica u kojoj tražimo pobjedu, i svi smo koncentrirani na nju. Naravno da bih između pobjede u Rijeci i u Vinkovcima radije izabrao ovo drugu, ali zašto ne i obje?

Igra Hajduka se urušila u zadnjim mjesec dana, poraz od Dinama, odlazak predsjednika Kosa, napad na igrače u centru grada... Sve je to utjecalo na izvedbu momčadi.

- Iako osobno nisam imao problema, dijelim ono što se događa u svlačionici. Svjestan sam da su navijači ljuti zbog nešto lošijih rezultata u zadnje vrijeme, no vjerujte, nitko nije ljući od mene i mojih suigrača. Svi bi mi voljeli pobjeđivati. Nadam se da se to više nikad neće događati...

Ismajli je sasvim solidno svladao hrvatski jezik, dobro se snašao u Splitu, i nema ništa protiv da ostane i dalje.

- Fokusiran sam na kraj sezone, a onda ćemo vidjeti što želi klub, kakvi su njihovi planovi. Tu sam već dvije godine, lijepo mi je, zaigrao sam veliku utakmicu u kvalifikacijama za EL čim sam stigao s Kosova, ovdje imam priliku igrati i napredovati, i ne bih imao ništa protiv da ostanem...

Da sutra ode iz Splita, kaže, imao bi se čega sjećati, a najviše uzvrata s Maccabijem na Poljudu.

- Fenomenalna atmosfera, krcate tribine, odlična utakmica, ali na žalost ispali smo nakon izvođenja kaznenih udaraca. Tu ću utakmicu zauvijek pamtiti, ali se nadam da ću pamtiti i finale u Vinkovcima. I to po dobrome, po osvojenom trofeju!

Poslušajte novu navijačku himnu - Moja Croatia

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja