Obavijesti

Sport

Komentari 74

Na terenu nije šminker, a izvan njega je pravi modni mačak...

Na terenu nije šminker, a izvan njega je pravi modni mačak...
1

Izet Hajrović svojim golovima nosio je Dinamo ove sezone u Europi, drugi je najbolji strijelac Europske lige, ali on ima puno toga za ponuditi i izvan terena - pravi je zaljubljenih u modu, poliglot i veliki zafrkant

VIDEO

Ovaj bosanskohercegovački igrač pažnju plijeni ekstravagantnim modnim kombinacijama, ali i sjajnim utakmicama na terenu. Drugi je strijelac Europske lige sa tri gola i svojim igrama nosi 'modre'. Tko bi rekao da će Izet Hajrović (27) ovako proigrati nakon prilično lošeg početka u dresu hrvatskog prvaka?

Stigao je u smiraju prošlog zimskog prijelaznog roka iz Werdera gdje je bio neželjen. Slali su ga Nijemci na posudbu u španjolski Eibar, ali se Hajrović potpuno pogubio. Očajnički je tražio priliku za novi početak i ukazao se Dinamo koji ga je doveo kao slobodnog igrača nakon raskida ugovora u Bremenu.

Izet je počeo u švicarskom Zurichu, ali je bio u sijeni svog talentiranog brata Seada Hajrovića. Sead je kao golobradi mladić otišao u engleski Arsenal, a Izet je bio osuđen na probijanje kroz zahtjevnu švicarsku ligu. Obojica su već u to vrijeme naznačili potencijal koji je zaintrigirao i savez Bosne i Hercegovine.

Obojica su prvo odolijevali pritiscima švicarske javnosti koja nije željela da im se ponovi 'slučaj Rakitić', ali su braća prelomila i odlučila nastupati za Bosnu i Hercegovinu. Karijera Seada Hajrovića polako je kopnila, gubio se po posudbama u engleskim niželigašima, a danas igra u nižerazrednom Winterthuru.

Izet Hajrović je 2013. debitirao za Bosnu i Hercegovinu pod vodstvom Safeta Sušića nakon što je zatražio promjenu sportskog državljanstva, iako je za A reprezentaciju Švicarske već skupio jedan nastup protiv Tunisa. Debitirao je protiv Slovačke ušavši s klupe, a zabio je već u drugom kontaktu s loptom spektakularnim udarcem s 25 metara.

2018 World Cup Qualifications - Europe - Estonia vs Bosnia and Herzegovina

Karijera mu je krenula strelovito prema gore, a ona brata Seada, paradoksalno, prema dolje. Nosio je švicarskog prvoligaša Grasshoppersa s kojim je osvojio švicarski Kup, a ponude su pljuštale sa svih strana. Najuporniji je bio turski velikan Galatasaray koji ga je doveo u svoje redove.

Te 2014. je u dresu Galate skupio svega 12 nastupa uz jedan gol i tri asistencije. Nije impresionirao istančane ukuse talijanskog stratega Roberta Mancinija. Izet nije mogao do minuta pored Wesleya Sneijdera, Brume, Alberta Riere i Nordina Amrabata.

Tu je počela njegova stagnacija koja je trajala sve do ove polusezone. Pune četiri godine Hajrović nije mogao pokazati svoj puni potencijal. Werder u koji je tada otišao je bio na rubu prvoligaške provalije i svake se sezone borio za goli život, nije se stopio s igračkim postulatima zahtjevne španjolske lige, a onda je već umoran od svega zatražio izlaz. Raskinuo je ugovor s Werderom i kao slobodan igrač zadnjeg dana prošlog zimskog prijelaznog roka kao bombastično pojačanje iz Bundeslige preselio u Dinamo.

Dinamo je prošle zime imao naoko komfornu situaciju. Prvo mjesto na ljestvici i dobra igra bili su primamljivi Hajroviću da dođe u Zagreb. Očekivao je da će preuzeti ključeve momčadi i biti najveća ofenzivna snaga Dinama, ali je sve bilo daleko od idealnog. Čak i u takvoj situaciji sve se zakompliciralo i Hajrović nije dobivao željenu minutažu. Nije dobivao svih 90 minuta, u toj prvoj polusezoni nije postigao niti jedan gol.

Europa League - Group Stage - Group D - Spartak Trnava v Dinamo Zagreb

Dinamo je jedva osvojio naslov, a loše igre je otkazom platio Nikola Jurčević. Stigao je Nenad Bjelica koji je Hajroviću odlučio dati šansu. U svoj prepoznatljivom rotacijskom sustavu, Bjelica je Hajroviću namijenio prije svega Europu, a Izet je to objeručke prihvatio. Svoj prvijenac u modrom dresu zabio je na Maksimiru u pobjedi protiv Hapoela 5-0 u pretkolu Lige prvaka, a u istoj je utakmici i dva puta asistirao. Odmah u uzvratu i remiju 2-2 je zabio i drugi gol. Ali pravu napadačku eksploziju Hajro je doživio u Europskoj ligi.

Od Lige prvaka Dinamo se oprostio porazom 1-2 na Maksimiru, a jedini je gol zabio bh. napadač. Kakvo je to bilo nesretno ispadanje, ali ubrzo će se pokazati da neigranje u skupini Lige prvaka nije nikakva tragedija, jer Dinamo je svoju pravu kvalitetu pokazao u Europskoj ligi. I to nošen sjajnom golgeterskom Hajrovićevom formom. Modri su srušili Fenerbahče na Maksimiru na otvaranju skupine 4-1, a Izet je zabio dva gola. Uslijedila je velika pobjeda na gostovanju kod Anderlechta 2-0 u kojoj je ponovno bio strijelac. A s tri postignuta gola je drugi najbolji napadač Europske lige! Više od njega dao je samo Izraelac iz Salzburga, Dabbur. Dinamov Bosanac zabio je više od puno poznatijih imena - Higuaina, Aubameyanga, Payeta,...

Za sada na svom kontu ima šest europskih golova u jednoj sezoni, a više od njega su za modre dali samo Sammir (7) i Igor Cvitanović (8). S obzirom na to da su pred njim sigurne još tri utakmice, a smiješi se i europsko proljeće, Hajro bi vrlo lako mogao ispisati povijest svojim golovima. A osim što je sjajan na terenu, Hajrović oduševljava i svojim modnim kombinacijama. Ubrzo nakon potpisa za Dinamo dobio je nadimak 'modni mačak', svoju ljubav prema modi ne krije, a čak je priznao i da je posjećivao i revije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

😎😊 #brrraaaaaaaa

A post shared by Hajrovic Izet (@hajrovicizet) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

✅‼️💯 #stabilitätalasergioramos

A post shared by Hajrovic Izet (@hajrovicizet) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

😄👍

A post shared by Hajrovic Izet (@hajrovicizet) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Have a nice week 😉

A post shared by Hajrovic Izet (@hajrovicizet) on

- Oduvijek sam volio modu. Išao sam čak gledati neke modne revije, ali nikad nisam bio model na nekoj reviji. Oduvijek sam želio postati samo i jedino nogometaš. Nisam imao kad razmišljati o tome da budem model - rekao je nedavno Hajrović u razgovoru za 24sata. Iako mu supruga Lejla savjetuje što bi mogao odjenuti, ipak je on taj koji ima posljednju riječ u izboru modnih kombinacija. Odjeću najčešće naručuje preko interneta, ali kada ima vremena, zaleti se i u shopping izvan Hrvatske. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hvala @rtl_hr za spektakularni FIGHT NIGHT i cestitke @filip_hrgovic na tituli 💪🏻

A post shared by Hajrovic Izet (@hajrovicizet) on

Dinamova je napadačka sila, modni mačak, pravi Bosanac - kada je u pitanju hrana, jer najdraži su mu ćevapi, burek i sarma, ali i glazba jer voli slušati narodnjake. A u svlačionici Dinama on je zadužen i za najbolju zafrkanciju. Njegovim šalama mogu se nasmijati svi, jer tko ga ne bude razumio na našem jeziku, Hajro mu sve može ispričati na njemačkom, engleskom, francuskom ili španjolskom - jer ih sve govori i razumije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve