Obavijesti

Sport

Komentari 6

Nadal zaustavio Ivu Karlovića u četvrtfinalu Indian Wellsa...

Nadal zaustavio Ivu Karlovića u četvrtfinalu Indian Wellsa...
1

Najbolji tenisač svijeta Rafa Nadal ipak je bio prevelika prepreka za Ivu Karlovića u četvrtfinalu ATP turnira u Indian Wellsu. Španjolac je slavio u tri seta, 5-7, 6-1, 7-6

VIDEO

Hrvatski tenisač Ivo Karlović zaustavljen je u četvrtfinalu ATP Masters 1000 turnira u Indian Wellsu. Bolji od nepostavljenog 239. tenisača svjetskog poretka bio je vodeći na ATP ljestvici Rafael Nadal rezultatom 5-7, 6-1, 7-6(7).

Karlović je u cijelome meču imao samo jednu šansu za oduzimanje suparnikova servisa, a tu je iskoristio za vodstvo 6-5 u prvome setu te je nakon zadržavanja vlastitog početnog udarca prvu dionicu susreta priveo kraju u svoju korist iskoristivši drugu set-loptu.

Uslijedio je furiozan niz ljevorukog Španjolca koji je u svoja tri dosadašnja meča (u prvome je kolu bio slobodan) igrao isključivo s kvalifikantima. Nekad četrnaesti igrač svijeta predstavljao mu je do sada najveću prepreku, a sa setom zaostatka bilo je jasno da Nadal mora ubaciti u višu brzinu. Učinio je to ekspresno i vrlo brzo suočio Karlovića s dvije break-lopte u šestom gemu koje su najbržem servisu svih vremena prijetile da upiše nulu u setu, što mu se posljednji puta na Touru dogodilo 2004. u Indianapolisu. Izvukao je Karlović gem, ali treća dionica igre bila je neminovna.

Niti jednom tenisaču potom nije pošlo za rukom stići do šanse za oduzimanjem početnog udarca suparničkog igrača, te je meč rasplet dobio u trinaestoj igri. Nadal je bolje otvorio tie-break, poveo 5-2 da bi potom Karlović stigao do izjednačenja nanizavši tri poena među kojima je bio i njegov 23. as u meču. Dvije je meč-lopte potom Karlović spasio, kod 6-5 i 7-6, no ne i treću kojom je najbolji tenisač današnjice stigao do četvrte pobjede u jednako toliko njihovih ogleda.

- Kada protiv Karlovića izgubite set pritisak na vama je u svakom sljedećem gemu. Mislim da sam odigrao fantastičan drugi set, vraćao sam servise bolje no ikada. U trećem nisam imao šansi budući da su njegovi servisi bili nezaustavljivi. Osjetio sam nervozu u tie-breaku jer, premda sam dobro vraćao njegove početne udarce, svoje nisam uspijevao pogađati - izjavio je po završetku meča Nadal kojem je plasman u polufinale šesti uzastopni na turniru na kojem mu omjer pobjeda i poraza iznosi 30-4.

Dva ga je puta osvajao, a sada mu za proboj u meč za naslov slijedi ogled protiv Juana Martina del Potra, povratnika u svjetski tenis nakon duljeg izbivanja zbog ozljede.

- Nema sumnje da je on jedan od najboljih tenisača svijeta. Vraća se nakon godine dana pauziranja, a kada nakon takve situacije počnete redati pobjede postajete jači no ikada. Motivirani ste i želite nadoknaditi izgubljeno vrijeme - najavio je polufinale najbolji tenisač današnjice.

Što se Karlovića tiče, dobro odrađen posao u Indian Wellsu gdje je nanizao Matosevica, Ferrera, Simona i Montañesa uvjetovat će napredak na ATP-ovoj ljestvici za nekih 90-ak mjesta.

- Trenutačno sam malo razočaran jer je meč bio neizvjestan. Pobjedu su odlučila dva poena, a ta su dva mogla otići i na drugu, moju stranu. Nisu. Ipak, iza mene je dobar tjedan i zadovoljan sam - kazao je Karlović.

U preostala dva četvrtfinala susrest će se u petak Rofer Federer i Stanislas Wawrinka, odnosno Novak Đoković i Richard Gasquet.

Dodajmo da je u ženskom dijelu ždrijeba polufinale izborila Marija Šarapova. Šesnaesta nositeljica s 6-2, 5-7, 6-3 je bila bolja od Shahar Peer te će za finale igrati protiv Caroline Wozniacki.

ATP Indian Wells, četvrtfinale:

Nadal (1) – Karlović 5-7, 6-1, 7-6(7)

Del Potro - Robredo (25); predaja Robreda

WTA Indian Wells, četvrtfinale:

Šarapova (16) - Peer 6-2, 5-7, 6-3

Wozniacki (1) - Azarenka (8) 3-0; predaja Azarenke

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše