Sport

Komentari 10

Najbolja svjetska skijašica je pozitivna na koronu tek tjedan dana prije sljemenske utrke

Najbolja svjetska skijašica je pozitivna na koronu tek tjedan dana prije sljemenske utrke

Snježna kraljica na rasporedu je 4. siječnja, a Mikaela Shiffrin završila je u izolaciji i neće nastupiti na utrkama u Lienzu. Još se ne zna hoće li doći u Zagreb, a sve ide na mlin konkurentici za veliki globus

Amerikanka Mikaela Shiffrin (26) odlično je ušla u sezonu Svjetskoga skijaškog kupa, s tri pobjede i još pet postolja drži vodstvo u ukupnom poretku, ali sad će morati na pauzu.

Shiffrin je objavila kako je bila pozitivna na testu za korona virus. Zbog toga će propustiti veleslalom i slalom koji se ovaj utorak i srijedu održavaju u Lienzu u Austriji.

"Dobro se osjećam, ali nažalost imala sam pozitivan covid test. Slijedim protokol i izoliram se, nedostajat će mi Lienz. Puno sreće kolegicama, navijat ću za vas. Hvala vam svima na podršci. Vidimo se u novoj godini", napisala je Mikaela na društvenim mrežama.

Vijest je stigla samo osam dana prije ženskog slaloma na Sljemenu pa je upitno hoće li najbolja svjetska skijašica napadati petu krunu na Crvenom spustu.

Shiffrin ima osam malih i tri velika Kristalna globusa, kao i 72 pobjede u Svjetskom kupu. Deset joj nedostaje do vodeće na vječnoj ljestvici, sunarodnjakinje Lindsey Vonn (37), i mogla bi je skinuti do kraja sezone.

Zagreb:  Mikaela Shiffrin po tre?i put osvojila naslov Snježne kraljice

Talijanka Sofia Goggia (29), specijalistica za brze discipline, zaostaje za Shiffrin u ukupnom poretku 115 bodova, a izolacija je došla u nezgodno vrijeme za Shiffrin jer će se u iduća dva tjedna održati čak šest utrka u tehničkim disciplinama.

Zimske olimpijske igre u Pekingu počinju 4. veljače. Shiffrin se i tu nada novim uspjesima, dosad ima dva olimpijska zlata: slalomsko iz Sočija 2014. i Pyeongchanga 2018., kao i srebro iz kombinacije prije četiri godine.

Najčitaniji članci