Obavijesti

Sport

Komentari 6

Najbolji branič ukrajinske lige želi zaigrati za reprezentaciju

Najbolji branič ukrajinske lige želi zaigrati za reprezentaciju
1

Ovdje nogomet vole, a Darijo Srna i Nikola Kalinić su zvijezde... Imam želju igrati za reprezentaciju, bilo za Hrvatsku ili BiH. U najboljim sam godinama, kaže Ivica Žunić

VIDEO

Po mišljenju ukrajinskih trenera, Ivica Žunić najbolji je branič ukrajinskog prvenstva, čiju ligu stručnjaci svrstavaju na 10. mjesto europskih nogometnih prvenstava. Takav status stekao je dosta brzo jer je u trenutačno sedmoplasirani Volyn uz Lutska stigao tek u rujnu prošle godine. Odigrao je 13 utakmica u prvenstvu (od 15), svih 13 u cjelosti (1170 minuta).

Zabijao i golove

Ima i tri kup-nastupa (270 minuta). Iako igra kao posljednji čovjek obrane, 195 cm visoki Ivica strijelac je i dva gola u prvenstvu:

- Prošao sam sve uzraste u Elektrobosni iz moga rodnog Jajca, pa onda jedno vrijeme igrao za Tomislav iz Tomislavgrada. Želja za napretkom dovela me u Beč. Dobre igre u nekoliko nižerazrednih klubova bile su razlog za poziv na probu u bečkoj Austriji. Poslije dvije utakmice trener Hans Dichanich ponudio mi je potpis ugovora. Bilo mi je lijepo u tome velikom klubu. Igrao sam za drugu momčad i imao podršku više igrača s područja bivše države, koji su kao i ja nastupali za Austriju - priča Žunić.

- Ipak, prešao sam u Mattersburg, iz Burgenlanda blizu Beča. Tamo sam ostao dvije godine, sakupio 28 nastupa. Ponosan sam što sam u Mattersburgu igrao s Gocom Sedloskim, makedonskim reprezentativcem, koji je imao veliku karijeru u Hajduku i Dinamu Igrao sam zapaženo, jer da nisam, sigurno ne bih dobio unosnu ponudu za prijelaz u poljski prvoligaš Tychy za koji sam u dvije sezone odigrao blizu 50 utakmica.

Ambicije

Ivica je ambiciozan momak, pa je prihvatio ponudu za prijelaz u Volyn jer ipak je ukrajinska liga jača. A trener Vitalij Kvarcjaniy ima u Ivicu golemo povjerenje.

- Trener me cijeni. To je bez dvojbi najbolji trener s kojim sam radio. Grad Lutsk na sjeverozapadu Ukrajine ima oko 200.000 stanovnika, mirno je mjesto, daleko od rata koji se nažalost vodi na istoku Ukrajine. Ovdje nogomet vole, a Darijo Srna i Nikola Kalinić su zvijezde... Pratim bh. prvenstvo. Imam želju igrati za reprezentaciju, bilo za Hrvatsku ili BiH. U najboljim sam godinama, rođen sam 11. rujna 1987. u Jajcu - kaže Ivica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...
Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega