Obavijesti

Sport

Komentari 4

Najbolji su u 2012.: Stuttgart uvalio Werderu četiri komada

Najbolji su u 2012.: Stuttgart uvalio Werderu četiri komada
1

Odličnu formu u ovoj godini nogometaši Stuttgarta potvrdili su visokom domaćom pobjedom nad momčadi Werdera od 4-1 u prvoj utakmici 31. kola Bundeslige

VIDEO

Odličnu formu u ovoj godini nogometaši Stuttgarta potvrdili su visokom domaćom pobjedom nad Werderom od 4-1 u prvoj utakmici 31. kola Bundeslige.

Nisu se posebno uzbuđivali igrači trenera Bruna Labbadije niti kada su u 25. minuti gosti iz Bremena poveli 1-0. Bila je to brza akcija u kojoj je jedno dubinsko proigravanje na desnoj strani kaznenog prostora domaćina prihvatio Marko Marin, te idealno na drugoj vratnici uposlio natrčalog Marcusa Rosenberga koji je lako poentirao.

Već do kraja prvog dijela Švabe su preokrenule rezultat, a posebno vrijedi istaknuti prekrasan pogodak Gentnera za 1-1 u 37. minuti. Snažno je veznjak Stuttgarta odapeo s nekih dvadesetak metara malo iskosa s lijeve strane, a lopta je odsjela u gornjem lijevom kutu gostujućeg vratara Tima Wiesea.

U zadnjim trenucima prvog poluvremena nakon kornera s lijeve strane Niedermeier je dobro pucao glavom, Wiese kratko vršcima prstiju odbiju loptu, a Harniku nije bilo teško da je neometan s dva metra ubaci u mrežu.

Već nakon osam minuta igre u nastavku raspoloženi austrijski reprezentativac Martin Harnik nakon još jednog kornera donio je svojim 17. bundesligaškim pogotkom sezone povećanje domaćeg vodstva na 3-1. Ipak, kod ovog gola domaćih ostaje jedna dvojba. Loptu upućenu iz kuta na drugu je vratnicu do Harnika prebacio Ibišević, a čini se da je, prije nego ju je poslao u mrežu, lopta Austrijanca pogodila u ruku.

Točku na i stavio je njemački reprezentativac Cacau tek 6. golom sezone u 89. minuti. I ovom je prigodom obrana Werdera bila loše postavljena kod prekida, a ovaj se puta radilo o slobodnom udarcu s lijeve strane. Sakai je ubacio u "srce“ peterca gostiju, a neshavtljivo je sam ostao Cacau koji je glavom postavio konačan rezultat.

Stuttgart je ovom pobjedom s 26 osvojenih bodova postao najbolja momčad u 2012. godini, naravno uz dortmundsku Borussiju koja je uknjižila isto toliko, ali ima i utakmicu manje. Taj je niz doveo Švabe na svega četiri boda od Borussije Mönchengladbach koja drži mjesto u kvalifikacijama za Ligu prvaka iduće sezone. Uz sve to, Martin Harnik je 10. zgoditkom ove godine došao do ukupno njih 17 i četvrti je strijelac lige.

Werder, pak, u istom razdoblju ne sliči na momčad iz 2011. Iz 14 utakmica imaju samo dvije pobjede, sedam remija i pet poraza pa su skliznuli ispod "europskih pozicija“.

Bundesliga, 31. kolo:

Stuttgart – Werder 4-1 (Gentner 37, Harnik 45, 53, Cacau 89 / Rosenberg 25)

Redoslijed: 1. Borussia Dortmund 69 (-1), 2. Bayern 63 (-1), 3. Schalke 57 (-1), 4. Borussia Mönchengladbach 53 (-1), 5. Stuttgart 49, 6. Bayer L. 44 (-1)...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja