Obavijesti

Sport

Komentari 15

Najbolji tenisači svijeta brinu za Nadala: Tužno je to za tenis

Najbolji tenisači svijeta brinu za Nadala: Tužno je to za tenis
1

Ne znam hoće li se vratiti ove sezone, ali mogu reći da svi o tome pričaju. Iskreno se nadam da hoće, jer bi u suprotnom to bio veliki udarac za tenis, rekao je Federer

VIDEO

I dok švicarski tenisač Roger Federer proživljava svoju drugu mladost na svjetskom broju jedan, Španjolac Rafael Nadal prolazi kroz možda i najgore razdoblje svog života...

Nadal, inače treći tenisač svjetskog poretka, je u srijedu predvečer otkazao svoj nastup na posljednjem Grand Slam turniru sezone, US Openu, zbog daljnih problema s koljenima. Ista su ga koštala i ranog ispadanja na Wimbledonu gdje je u 2. kolu poražen od Lukaša Rosola s 3-2 u setovima, te od tada nije zaigrao na Touru.

Federer i drugi visokopozicionirani tenisači žale zbog cjelokupne situacije, ali vjeruju da će se Nadal vratiti jači nego ikad.

- Nije iznenađenje. Čuo sam se s Rafom i rekao mi je da stvari ne izgledaju najbolje. Mogu reći da sam i očekivao ovakvu odluku. No, nadao sam se da do toga neće doći. Tužno je to za tenis i njegove navijače. volio bih ga imati u ždrijebu - rekao je Federer, te nastavio.

- Razmislite... Ako je do početka US Opena ostalo još 12 dana, to je uglavnom dovoljno za saniranje neke ozljede, pogotovo ako ju liječi od Wimbledona. Čekao bi do posljednjeg trenutka s otkazivanjem da situacija nije toliko loša. Ne znam hoće li se vratiti ove sezone, ali mogu reći da svi o tome razgovaraju. Ja se iskreno nadam da hoće, jer bi u suprotnom to bio veliki udarac za sav teniski svijet - zaključio je prvi tenisač svijeta.

Novak Đoković, Andy Murray i Juan Martin del Potro također žele Španjolcu da se što prije vrati na teren.

- On je veliki borac. Jako ga dobro poznajem s terena i izvan njega. Vjerujem da bi nastupio da je barem i 50 posto spreman. Tenis će izgubiti zbog njegovog izostanka, ali svi će ostali igrači biti tamo tako da će to i dalje biti vrhunski turnir - rekao je Đoković.

- Šteta. Rafa mi je jako drag. Jako mi je žao. Nadam se da će se ubrzo oporaviti i ponovno zaigrati na najvišoj razini - veli Murray.

- Svi znamo Rafu. On je veliki borac i bit će s nama vrlo, vrlo brzo i bit će opasan, pa i opasniji nego prije. On je i dalje jako mlad i pred njim su još godine vrhunskog tenisa. Želim mu što brži oporavak jer on to zaslužuje - rekao je Del Potro.

Otkazivanjem US Opena pojavile su se i glasine da bi ovo mogao biti i kraj karijere za Nadala kojem su doktori već bili savjetovali da bi mogao trajno oštetiti svoj dar hodanja ukoliko nastavi igrati u ovakvom ritmu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"