Obavijesti

Sport

Komentari 8

Najbolji u Europi: ‘Mali mravi’ već sad vrijede bogatstvo!

Najbolji u Europi: ‘Mali mravi’ već sad vrijede bogatstvo!
8

U Zagrebu sam trener 24 godine. Bilo je vrlo nadarenih igrača no ova generacija je posebna. Ipak, pred njima je velik put da postignu sve što žele, kaže trener Tesla

VIDEO

Dario Šarić proglašen je najboljim igračem, Mario Hezonja pravi mu društvo u najboljoj petorci turnira, iz koje je nepravedno izostavljen Dominik Mavra, najbolji strijelac. Njih su trojica nosili juniore Zagreba u četiri utakmice na turniru u Barceloni, na kojem su postali europski prvaci. A malo ranije ta momčad, iako poprilično okrnjena, nije se plasirala na završni turnir juniorskog prvenstva Hrvatske.

- Svi smo bili motivirani zbog toga kiksa, ali iskupili smo se na najbolji mogući način - rekao je 16-godišnji Hezonja, a godinu dana stariji Šarić je dodao:

- Draže mi je da smo osvojili ovo. Sad se čulo za Zagreb u cijeloj Europi!

Šarić je Šibenčanin, Hezonja Dubrovčanin, a Mavra Zadranin, no svi su se okupili u nadaleko poznatoj Zagrebovoj školi, koja je već izbacila Josipa Sesara, Marija Stojića, Marka Tomasa, Antu Tomića...

- U Zagrebu radim kao trener 24 godine. Bilo je vrlo nadarenih igrača, ali ova generacija je posebna. Ipak, pred njima je velik put da postignu sve što žele. A ova trojica zaista imaju pravu šansu napraviti veliku karijeru - rekao je trener Andrej Tesla.

Dečki su skromni i čvrsto na zemlji. Nikamo im se ne žuri, znaju da moraju ići korak po korak. Mavra je bek, a Šarić i Hezonja su toliko svestrani da mogu igrati bilo koju poziciju.

- Najviše bih volio biti play, ali sam previsok i možda nedovoljno brz. Najdraže bi mi bilo igrati za trenera koji će me jedan dan koristiti na ‘četvorci’, drugi dan na ‘jedinici’... Samo želim igrati za Zagreb, pa u nekom europskom klubu, pa u NBA-u. To je vrh, san svakog igrača, no trebat će puno rada da to ostvarim - svjestan je Šarić, a Hezonja se slaže s njim:

- Prvo moraš biti gazda u dvorištu, pa u gradu, županiji... Pozicija? Ma igrao bih sve, jedan, dva, tri, četiri, pet, šest, sedam - smijao se Mario, koji ima posebnog idola.

- To je bezimeni igrač koji ima Bryantov šut, Howardovu centarsku tehniku, LeBronovu skočnost, Paulov ili Roseov dribling...

U klubu znaju kakve dragulje imaju i ne namjeravaju ih zasad nikamo pustiti.

- Prodaja? To je futurizam. Vrijeme je da neki od njih dobiju priliku u prvoj momčadi. Ne želim uopće razgovarati o ponudama - obećao je dopredsjednik kluba Tomislav Karamarko.

Jordan se htio slikati sa mnom

Mario Hezonja (16) nedavno je igrao u kampu Michaela Jordana, koji je rekao da mu je najteže bilo igrati protiv Dražena Petrovića. Čuvši da je Mario također Hrvat, pozvao je sve klince da se fotografiraju s njim, ali je Gospodin Zrak želio biti uz Hezonju.

- Bio sam u šoku, baš kao i nakon što smo osvojili ovu titulu.

Dražen je velikan kakvog se ne stiže

Dario Šarić (17) najveći je hrvatski talent. Uspoređuju ga s Draženom Petrovićem jer je i on Šibenčanin.

- On je velikan kakvog se teško dostiže, ne samo u košarkaškom, nego i u sportskom svijetu. Kad smo u Finskoj rekli da smo iz Hrvatske, odmah su se sjetili njega - kaže Dario.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Bayern - Real Madrid 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

Bayern - Real Madrid 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna