Obavijesti

Sport

Komentari 32

'Najlošija Rijeka ove sezone, što god smo pokušavali... Nije išlo'

'Najlošija Rijeka ove sezone, što god smo pokušavali... Nije išlo'
4

RIJEKA - LOKOMOTIVA 1-2 Pavičić nije igrao zbog ozljede, a imali smo i više viroznih igrača. Zaslužena pobjeda Lokomotive. Očigledno je utakmica s Dinamom ostavila jako puno traga, rekao je Goran Tomić

VIDEO

Prvi dio dvočinke s Lokomotivom iz riječkog je kuta gledanja bio - teški horor. Zagrepčani jesu zabili jedan slučajni gol, a Bijeli promašili nekoliko zicera, ali Rijeka-Lokomotiva 1-2 na kraju je rezultat kojem nema prigovora. Rijeka je bila daleko (svjetlosnim miljama daleko) od očekivane razine.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Novi gostujući dres Rijeke 01:01

Četiri dana nakon spektakularnih 3-3 s Dinamom i četiri dana prije 'uzvrata' s Lokomotivom Goran Tomić je na travnjak poslao startnih 11 bez Pavičića (svih 90 odsjedio na klupi), Ampema (ušao u 46' umjesto Libera), Selahija (nije bio ni na klupi) te ozlijeđenih Tomečaka i Galovića.

U Riječkih 4-2-3-1 srce terena trebali su kontrolirati dva lagana vezna Liber i Čerin sa Vučkićem na 'desetki', ali u igri Bijelih nije bilo ni siline, ni tečnosti, ni brzog protoka lopte.

Stoper Escoval bio je na desnom bočnom, suprotnim bokom ordinirao je Vukčević, a napadački tercet tvorili su Murić (desno), Abass lijevo i golgeterčina Drmić na 'devetki'.

Kako je Smolčić bio na klupi, a Prskalo i Galović niti u zapisniku - Drmić je prvi put (i 100 posto zasluženo) bio kapetan bijelog broda.

Ali taj je brod bio nagnut od prve minute plovidbe. Rijeka je igrala sporo i bezidejno. Nekog velikog vatrometa pred Nevistićem nije bilo niti kad je Tomić u nastavku krenuo s karuselom izmjena.

Ampem je ušao na desnog 'beka', Lepinjica je bio i vezni i stoper, mladi Jurišić i desni i lijevi bočni, Krešić je u finišu premješten u špicu, igralo se i s tri i s dva stopera, ali... Sve uzalud.

Mišković: Luđak napravio čudo na Pagu! Rijeka - Dinamo? Čisti spektakl, uz vrhunsko suđenje
Mišković: Luđak napravio čudo na Pagu! Rijeka - Dinamo? Čisti spektakl, uz vrhunsko suđenje

Samo je majstor Drmić (neshvatljivo ostavljen sam na 'petercu') osam minuta prije kraja glavom zavukao jednu loptu iza Nevistića. Nedovoljno da se kod kuće protiv Lokomotive uzme - barem bod.

Goran Tomić je nakon prvog domaćeg i ukupno drugog ovosezonskog poraza bio, očekivano, svakakve samo ne dobre volje:

- Zaslužena pobjeda Lokomotive. I naša najlošija utakmica ove sezone. Očigledno je utakmica s Dinamom ostavila jako puno traga. Energetski smo bili jako loši. Dosta bitnih igrača nije moglo igrati iz raznih razloga. Danas nije bio naš dan. Što god smo pokušavali... Nije išlo. Čestitke Lokomotivi - pričao je Tomić.

- Pavičić nije igrao zbog ozljede, a imali smo i više viroznih igrača. Utakmica je otvorena sretnim golom Lokomotive, a nakon toga su imali svoje prilike iz kontranapada dok nas baš nije išlo ma što pokušali - rekao je trener Rijeke nakon poraza.

Rijeka prima skoro tri gola po utakmici. I pretposljednji Sl.Belupo je dobio manje u 12 kola. Lokomotiva je pobijedila u Rijeci prvi put nakon osam godina, još na Kantridi. Ovo joj je prva pobjeda na Rujevici.

Tomić za četiri dana mora naći recept za svoj bivši klub jer nakon ovako loše igre i poraza, barem normalna partija i trobod nameću se kao riječki imperativ ove nedjelje u Kranjčevićevoj.

Očekivano, trener Lokomotive Silvio Čabraja bio je oduševljen izvedbom svoje momčadi. 

- Bili smo bolji praktički cijelu utakmicu, dominirali smo u prvih 15 minuta i stvorili smo nekoliko prilika prije fenomenalnog pogotka Milićevića. Početkom nastavka Rijeka nas je malo pritisnula, no znali smo se obraniti. A u završnici dvoboja, nakon Rijekina gola, Kulenović je imao tri velike šanse, da je iskoristio barem jednu, odveli bismo utakmicu u mirne vode. Ovako smo drhtali do zadnje sekunde, ali našoj pobjedi nema nikakve zamjerke, bili smo bolji. Izveli smo nekoliko odličnih protunapada, nismo dopustili domaćinu da krene svim snagama prema naprijed, jer smo bili opasni čim smo im oduzeli loptu. Zaustavili smo njihove glavne igrače, najvažnije je bilo 'sakriti' Drmića, što su moji srednji braniči odlično radili i otupjeli su vrh riječkoga napada - kazao je on. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica