Obavijesti

Sport

Komentari 6

Najsiromašniji vs. najbogatiji: Pokušat ćemo šokirati Dinamo

Najsiromašniji vs. najbogatiji: Pokušat ćemo šokirati Dinamo
1

Otto Barić me doveo u Rapid, kaže nam Peter Pacult, koji s Cibalijom u nedjelju (15 sati) dočekuje prvaka Dinamo. Bit će to susret najbogatije i najsiromašnije momčadi HNL-a...

VIDEO

Nazvali su me ljudi iz Cibalije i pitali želim li biti njihov trener. Odlučio sam prihvatiti njihov poziv jer je Cibalia klub velike tradicije, rekao nam je Peter Pacult (57).

Austrijanac je prije mjesec i pol dana postao trener Vinkovčana.

Zasad uživa u svemu u Slavoniji.

- Puno sam puta pozvan da probam slavonske specijalitete, naravno da su mi se jako svidjeli - kaže Pacult, koji je stigao s misijom da s Cibalijom izbori ostanak u ligi.

Otto Barić vodio ga je dvije godine u Rapidu, od 1984. do 1986. godine. Doveo ga je Herr Otto iz Wienera.

- On je na mene imao veliki utjecaj. Hvala mu. Doveo me iz jednog malog kluba u veliki Rapid i kao mladom igraču dao mi je priliku - rekao je Pacult, koji je u Beču igrao u tandemu s Cicom Kranjčarem.

- Nažalost, nisam se još čuo s Cicom. S Cibalijom sam u dva navrata bio na pripremama pa nisam stigao doći do Kranjčara. Zato sam stalno u kontaktu s Tomislavom Ivkovićem, Marijem Tokićem i Marijem Bazinom - kaže Pacult.

U Rapidu je igrao i sa Sulejmanom Halilovićem, jednim od najvećih igrača u povijesti vinkovačkog kluba. Halilović je za tadašnji vinkovački Dinamo igrao od 1977. do 1984. godine, da bi nakon jedne sezone u Crvenoj zvezdi otišao put austrijske lige.

- Sule je bio sjajan igrač. Rado se sjetim vremena dok smo skupa igrali u Rapidu. Bili smo jaki dobri prijatelji, na pripremama smo bili i cimeri - rekao je strateg Cibalije.

Na klupi Vinkovčana krenuo je domaćim remijem protiv Intera. Njegova je momčad posljednja na ljestvici, a sutra joj u goste dolazi Dinamo. Zagrepčani su u prvom dijelu sezone bez problema slavili u Vinkovcima.

- Dinamo je veliki favorit, ali učinit ćemo sve da ga pokušamo iznenaditi. Uvjeren sam da ćemo pružiti dobar otpor prvaku - završio je Austrijanac.

Na klupi Cibalije trebao bi sjediti do kraja sezone, a lako je moguće da ostane i nakon toga. Naravno, ako momčad iz Slavonije i iduće sezone bude igrala u društvu najboljih momčadi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
VIDEO Stenjanje je prekinulo Dončićevu presicu, bio je u šoku. 'Nadam se da ovo nije uživo...'
NEOČEKIVANI ZVUKOVI

VIDEO Stenjanje je prekinulo Dončićevu presicu, bio je u šoku. 'Nadam se da ovo nije uživo...'

Dok je odgovarao na pitanja novinara, prekinulo ga je stenjanje koje se prolomilo prostorijom. Netko je pustio zvuk iz filmova za odrasle, što je ostavilo u šoku slovenskog košarkaša