Obavijesti

Sport

Komentari 395

Hrvatska bez polufinala: Igrali smo kao da se nečega bojimo

Hrvatska bez polufinala: Igrali smo kao da se nečega bojimo
6

Hrvatska reprezentacija izgubila je od Švedske 29-25 i oprostila se od borbe za medalje. 'Kauboje' je skupo koštalo prevelik broj grešaka u napadu i slaba obrana

VIDEO

Hrvatski rukometna reprezentacija oprostila se od borbe za medalje ranije nego što je planirano. 'Kauboji' su zapeli na drugoj od tri stepenice do polufinala - Šveđanima. Domaćini su uvjerljivim nastupom slavili 29-25 ne dopustivši ni u jednom trenutku Hrvatskoj da dođe u situaciju za pobjedu.

Od samog početka nešto nije funkcioniralo u igri 'kauboja'. Previše grešaka radili su Golužini izabranici u napadu što je Švedska zahvalno iskoristila. Ključni faktori u pobjedi domaćina bio je i sjajni golman Sjöstrand koji je 'zaključao' svoju mrežu s čak 23 obrane uz 50-postotni učinak, dok su Alilović i Pešić zajedno skupili sedam obrana.

Previše smo napravili tehničkih pogrešaka da bi smo pobijedili. Nismo imali sreće, rekao je Goluža

Izbornik Slavko Goluža priznao je da su Šveđani bili bolja momčad.

- Ne mogu zamjeriti da se dečki nisu borili. Previše smo napravili tehničkih pogrešaka da bi smo pobijedili. Nismo imali sreće, zabijali su iz mrtvog kuta, ali zasluženo su pobijedili - rekao je Goluža i dodao:

- Nijanse su odlučivale, nismo uspjeti zabiti gol. Ušli smo malo nekontrolirano u drugom dijelu, a iskusni igrači su to kaznili.

O švedskoj dominaciji govori podatak da je Hrvatska zadnje vodstvo imala u 15. minuti kod 7-6, a na poluvrijeme se otišlo sa prednošću Šveđana od dva gola prednosti. No, u nastavku krenula je serija Šveđana koji su stvorili najveću razliku od pet golova, a izvrsni švedski golman dopustio je Hrvatskoj samo da se primakne na dva gola.

Igrali smo kao da ne znamo napraviti zadnji korak da slomimo protivnika, kao da se bojimo nečega

Hrvatskoj nije pomogao ni dobro raspoloženi Vedran Zrnić s devet golova iz deset pokušaja, a domaćini su prevagnuli u trenucima kad su imali igrača više što 'kaubojima' nije polazilo za rukom. Naprotiv, u trenutku kad je Hrvatska imala dva igrača više, Ekberg je iz mrtvog kuta zatresao Pešićevu mrežu.

Igor Vori lavovski se borio na crti za čvrstom švedskom obranom pritom zabivši četiri gola.

- Nismo dobro igrali, imali smo šansu, ali dvije kontre smo bacili u 'bunar'. Treba čestitati Šveđanina. Kao da ne znamo napraviti zadnji korak da slomimo protivnika, kao da nemamo iskustva, kao da se bojimo nečega - rekao je Vori koji je zabio četiri gola.

Bljesak protiv Argentine je ostao samo to, kratka inspiracija momčadi koja kroz cijelo prvenstvo nije pokazala razigranost koja je krasila 'kauboje' u proteklim godinama. Protiv tri jake momčadi Golužini 'puleni' upisali su poraze od Danske i Švedske te remi sa Srbijom, premalo za borbu za odličja.

LIVE

Gotovo je. Švedska je uvjerljivo slavila i prošla u polufinale.

Pet minuta je do kraja. Zrnić još jednim golom daje nadu Hrvatskoj. Hrvatski golmani ne funkcioniraju. Opet je +3 za Švedsku. Šveđani kroče pobjedi.

Velika prilika za Hrvatsku s dva igrača više. Prvu šansu koristi Zrnić iz sedmerca. Smanjili smo na -3. Odličan rasplet za Hrvatsku. Gol isključenje protivničkog igrača. Nedaju se domaćini. Iz mrtvog kuta zabijaju s igračem manje.

Ništa nam ne polazi za rukom. Ponovo gubimo loptu,a Šveđani iskorištavaju poklonjeno. Gore ne može, prekršaj Vukovića u napadu. Nova prilika za povećanje švedskog vodstva.

Konačno obranjen šut Šveđana koji daje nadu u potpuni povratak u susret. Vori je donio -2 nakon dugo vremena velikog zaostatka. Šveđani ne namjeravaju ispustiti prednost. Lako pronalaze put do gola. Buntićev šut odsjeda na stativi, a Doder na drugoj strani postiže svoj 7. gol.

Vuković zabija prvi gol u utakmici. Na gol staje Pešić umjesto neraspoloženog Alilovića. Šveđani se lako šeću kroz našu obranu. Precizan je bio Doder.

Švedska se razmahala i drži veliku prednost od plus 5 nakon šest minuta drugog dijela. Sjostrand je nesavladiv na golu. Upisao je 16 obrana! Lakoćom skida sve pokušaje hrvatskih pucača. Kauboji imaju igrača više.

Nevjerojatno, još jedna neiskorištena prilika Štrleka koji je naskočio na braniča. Šveđani su se izvukli, nisu primili pogodak s igračem manje. Sve više nervoze u našim redovima, što iskorištava Švedska te odlazi na +4. 

Švedska prvi put ima +3 u utakmici. Balić ne uspijeva iskoristiti napad, ali nasreću Alilović brani. Naši imaju igrač više, no Sjostrand po 11. put brani. Još jedna pogreška u hrvatskom napadu, već šesta, sedma.

Drugo poluvrijeme

Šveđani imaju zadnji napad i priliku otići na plus 3, no ne uspijevaju. Završeno je prvo poluvrijeme. Švedska vodi 14-12, rezultat ne zabrinjava, ali napadački izabranici Slavka Goluže ne djeluju tečno.

Ekbergu je ispala lopta. Hrvatska ima priliku izjednačiti. Goluža je zatražio 'time-out' u trenutku kad domaćini imaju napad. Kauboji nisu realizirali još jedan napad. 

Nismo iskoristili i treći napad. Šveđani kažnjavaju iz kontre i odlaze na +2. Domaćini drugi put imaju igrača manje. No, nije potrajalo dugo. Buntić je isključen. 

Karlsson je dobio isključenje, no Balić griješi i Šveđani iz kontre zabijaju za vodstvo. Kopljar je zabio svoj prvi pogodak na utakmici. Greška hrvatske obrane. Doder je precizan s 9 metara. Duvnjak na drugoj strani ekspresno poravnava. Igra se brzo. Gol za gol. Švedska vodi 11-10. Obrane i nisu na visokoj razini.

Švedska je nakon samo pet sekundi realizirala igrača više. Kjalman je precizan s krila. Lacković je proradio. Visoko se vinuo i zatresao mrežu s igračem manje. Arrhenius je precizan s crte. 

Vori je pod prekršajem. I treći sedmerac za Hrvatsku. Zrnić je nesavladiva enigma za švedske golmane. Brza kontra naših. Zrnić gađa i četvrti put za prvo vodstvo Hrvatske, no dobio je isključenje od dvije minute.

Još jedan sedmerac za Hrvatsku. Zrnić je ponovo precizan. Doder je pobjegao hrvatskoj obrani i s crte sigurno pogađa za novo vodstvo.

Brzo se igra na obje strane. Kim Anderson zabija za vodstvo Šveđana 3-2. No Zrnić ekspresno na drugoj strani zabija iz sedmerca. Veliki promašaj Amdersona, no Hrvati ne uspijevaju iskoristit kontranapad. Uslijedila je kazna, domaćini iz brze akcije ponovo vode.

Šveđani i iz drugog sedmerca zabijaju. Ekbergov drugi gol. No i Balić ga prati u stopu s dva gola.

Zrnić je pucao s desnog krila, no Sjostrand i drugi put brani. Sjostrand je na pet obrana od pet pokušaja. Hrvatska ne uspijeva zabiti nakon 6 i pol minute, ali i šveđani ne zabijaju zahvaljujući Aliloviću.

Sudac pokazuje semderac za Švedsku. Ekberg je sigurni realizator. Šveđani vode 1-0. Balićevo proigravanje otišlo je a aut. Četiri minute je prošlo, ali nema kvalitetno izrađenog hrvatskog napada. Alilović spašava šut na drugoj strani.

Počela je utakmica. Prvi napad Hrvatske prošao je neuspješno. Lackovićev šut brani golman.

Prvo poluvrijeme

Hrvatska: Alilović, Zrnić, Kopljar, Balić, Lacković, Štrlek, Vori

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 395
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...